Den største danske erhvervssucces du aldrig har hørt om

Det er en af de største danske erhvervssucceser i nyere tid. Siden starten i 2000 har firmaet været på én lang og stejl vækstkurve. I dag er de to stiftere begge blandt de 25 rigeste danskere, og firmaet er verdens førende på deres marked. Men de færreste har hørt om 3Shape.

Kun en lille gruppe danskere kender til 3Shape, en af Danmarks største erhvervssucceser. De er næsten alle tandlæger eller tandteknikere.

Det skyldes, at 3Shape har været med til at revolutionere den måde, de laver kroner og proteser på. I stedet for at bruge voksaftryk og gipsafstøbninger for at tage mål til en krone kan tandlægen bruge 3Shapes ”intraorale scanner”, et 3D-kamera, som føres rundt i patientens mund og i løbet af ca. 30 sekunder laver en digital model af tænderne.

Teknologien bag 3Shapes første 3D-scanner blev udviklet af den ingeniørstuderende Tais Clausen som hans afgangsprojekt fra DTU i 2000. Han gik sammen med Nikolaj Deichmann, der studerede ved CBS, og sammen deltog de i en innovationskonkurrence, hvor de vandt andenpræmien på 100.000 kr.

Login