Det betaler sig at give folk en chance

Logistikkompagniet er ikke en helt almindelig virksomhed. En tredjedel af de ansatte udgøres af socialt udsatte, og det skyldes især direktør Carsten Moberg. Han er selv tidligere blevet givet en ekstra chance i livet, og han mener derfor, at alle andre fortjener det samme.

”Carsten gav mig en chance”.

Ordene kommer fra Thomas Kramer, der styrer HR, IT og marketing i virksomheden Logistikkompagniet. Den 28-årige administrationsøkonom sidder i kørestol, fordi han har muskelsvind. Efter endt uddannelse havde han svært ved at finde et fast arbejde. Det lykkedes dog ved hjælp af et kommunalt løntilskud, men da tilskuddet stoppede, havde virksomheden, han blev ansat i, ikke råd til at beholde ham.

Men Carsten Moberg, direktør i Logistikkompagniet, så en engageret medarbejder med muligheder i Thomas Kramer, og han blev derfor fastansat i foråret 2014 i en stilling med plads til både arbejde og den nødvendige genoptræning, der typisk fylder to arbejdsdage om ugen.

Velfærdens 2025-plan

Logistikkompagniet, der blev stiftet i 2009, er en lagerservicevirksomhed, der løser lagerlogistikopgaver på innovative måder. Når en kunde ringer til kontoret i Greve med en opgave – det kan være ompakning af shampooflasker, tømning af containere, julegaveindpakning etc. – så udvælger Logistikkompagniet det rette team til opgaven, hvorefter teamet sendes ud til kunden.

Det er ikke kun logistikopgaver, som Logistikkompagniet griber innovativt an. En tredjedel af virksomhedens 89 ansatte er nemlig socialt udsatte. Nogle kommer med rygproblemer, andre med fysiske handicap, psykiske lidelser eller noget helt fjerde. Men fælles for dem er, at de alle får en chance hos Carsten Moberg. Den ekstraordinære sociale indsats har bl.a. medført, at Logistikkompagniet netop har vundet ’CSR People Prize’, også kaldet Erhvervslivets Ridderkors, der uddeles af Virksomhedsforum for Socialt Ansvar, og tidligere i år vandt firmaet Greve Erhvervspris for sin stadige vækst og sin indsats for ’det rummelige arbejdsmarked’, som der stod i motivationen.

Alle fortjener en chance

Carsten Moberg ligner ikke en direktør, som de er flest. Det skulderlange løse hår, de stramme grå jeans og striktrøjen under den grå habitvest skaber mere reminiscenser om en rockmusiker af den ældre skole. Logistik løber i Carsten Mobergs blod. Hans far var inden for samme fag, og det var faderen, som i sin tid skaffede sønnen en læreplads som speditør.

Om Carsten Moberg

Når han skal forklare Logistikkompagniets særlige sociale hensyn, lægger han vægt på tre parametre.

”For det første skaber det loyale medarbejdere, når vi giver dem en chance, og de giver den også en ekstra skalle. For det andet kan det betale sig økonomisk på grund af tilskuddene. Og for det tredje har vi et godt samarbejde med Greve Kommune. I stedet for selv at skulle tage en masse til samtale, screener kommunen folk for os. Vi fortæller bare, at vi har plads til nye, og så kommer de med kandidaterne og står for papirarbejdet,” siger Carsten Moberg.

Men det er også et grundvilkår for Carsten Moberg, at folk fortjener at få en chance. Han har nemlig selv fået flere chancer i livet. For 20 år siden var Carsten Moberg ude på så dybt vand, at han var ved ’at drukne’.

Han fortæller med fast blik om en periode i sit liv, hvor tårnhøje levertal sendte tydelige advarselsblink om, at han var ved at drikke sig selv ihjel. Redningen blev, at folk tæt på tog fat i ham og viste ham en anden vej. En Minnesota-behandling lærte ham, at alkoholisme er en sygdom, der ikke findes behandling for. Carsten Moberg har aldrig ledt efter årsagerne til, hvorfor han gjorde, som han gjorde. Den eneste vej ud var at lade være med at drikke.

”Jeg har selv fået flere chancer her i livet, og det kan man godt give lidt tilbage af. Jeg kan godt lide, at folk får en chance for at vise, hvad de kan, før man melder dem ude. Det er almindelig anstændighed, at hvis man har muligheden, kan man godt give lidt af det, man har,” siger han.

En tryg arbejdsafklaring

Logistikkompagniet har til huse i Erhvervscenter Greve, der er et kontorfællesskab i Greves industrikvarter. Virksomheden har ikke sin egen lagerhal, da arbejdet for det meste foregår ude hos kunderne. Men virksomheden driver en lagerhal for en kunde, og det er her, nye medarbejdere har deres første arbejdsdag. Det giver særlig god mening, når der er tale om socialt udsatte, hvor man ikke ved, hvor lidt eller hvor meget de kan arbejde.

”Vi kan ikke bare pådutte vores kunder hvad som helst. Det nytter ikke, der kommer sådan en mærkelig skare ind ad døren, og folk ikke helt kan se meningen med det. Derfor starter de nye medarbejdere altid i vores lagerhal,” siger Carsten Moberg.

Langt de fleste nyansatte er ordinært ansatte, men Logistikkompagniet giver mulighed for, at socialt udsatte i forskellige kommunale forløb kan få en form for arbejdsafklaring. Fordelen er, at arbejdet hos virksomheden som udgangspunkt er noget, de fleste kan lære at mestre.

”Medmindre du ikke har arme, kan du godt sætte et klistermærke på. Det kan godt være, du ikke er hurtig, men du kan godt. Det kan være, din ryg ikke tillader, at du står op hele dagen, men så har vi en stol osv. Vi er med til at afklare, om der er arbejde i folk,” påpeger Carsten Monberg.

Greve Kommune er en helt central samarbejdspartner for Logistikkompagniet. Når Carsten Moberg har brug for nye medarbejdere, ringer han til kommunen og overlader det trygt til dem at hverve nye medarbejdere. Han tager ikke alle, men når kommunens behov for at få borgere ud på arbejdsmarkedet matcher Logistikkompagniets behov for nye medarbejdere, slår han til.

”Kommunen ved, hvem vi har brug for, og hvad vi kan håndtere. Vi er ikke interesserede i folks historie. Den har de fortalt til kommunen, og de kan fortælle den til os eller lade være. Vi ser et menneske, der kommer ind ad døren, og hvis vedkommende performer, ansætter vi ham eller hende,” siger han.

Carsten Moberg stiller ikke krav om toppræstationer med det samme. Men hvis arbejdsindsatsen efter nogle måneder er i nærheden af det, Logistikkompagniet har brug for, kan det være en mulighed at forlænge perioden med løntilskud og til sidst at fastansætte dem.

Thomas Kramer startede da også i en stilling med løntilskud i sit første år i virksomheden. Men da året var gået, blev han fastansat. Social ansvarlighed handler for Carsten Moberg nemlig ikke bare om at tage folk i nogle ugers praktikforløb eller løntilskud og derefter smide dem på porten igen. Social ansvarlighed kræver, at man som virksomhed også er villig til at fastansætte folk.

”Jeg blev meget lettet, da Carsten sagde, han ville fastansætte mig. Det betød rigtig meget, både økonomisk, fordi mine dagpenge var ved at udløbe, da man ikke optjener dagpenge i løntilskud, men også fordi det er dejligt at have noget at lave og komme ud og møde andre mennesker,” siger Thomas Kramer.

Karin H. Jackowski, Carsten Mobergs PA og salgsansvarlig i Logistikkompagniet, blev i 2010 som følge af finanskrisen opsagt efter 12 år i den samme virksomhed. Hun fik derefter en række job i mindre virksomheder, som dog også var kriseramte. Efter at have været 20 år i kosmetikbranchen henvendte hun, der er i 50’erne, sig uopfordret til Moberg for at søge et job i den noget mere mandeprægede logistikbranche.

”Jeg så Logistikkompagniet på TV 2 Lorry og tænkte, at det måtte være en fantastisk virksomhed. Jeg blev så inspireret, at jeg med det samme satte mig til at skrive en uopfordret jobansøgning til Carsten. Jeg blev rigtig glad, da han ansatte mig, og jeg blev glædeligt overrasket, da han sendte mig stillingsbeskrivelsen efter første samtale, for han havde tilpasset den til mit CV,” siger Karin H. Jackowski, der både er tresproget korrespondent og merkonom i markedsføring.

Fleksible vilkår

For et par år siden blev Carsten Moberg ramt af kræft. I dag er han helbredt for sin sygdom, men i de måneder han var væk, led Logistikkompagniet under hans fravær, så da han var tilbage i chefstolen, satte han sig for også at få virksomheden på ret køl igen. Derfor gik han på jagt efter investorer, der ville skyde penge i firmaet. Der var flere interesserede, men valget faldt på Den Sociale Kapitalfond, som er en fond, der investerer i virksomheder, som forener social og forretningsmæssig succes.

”Den Sociale Kapitalfond ville ikke sætte sig så hårdt på mig, som de andre ville. Fonden skulle bare have en plads i bestyrelsen. Der var tale om et lån, som vi starter med at betale tilbage næste år,” siger Moberg.

Carsten Moberg og hans driftschefer arbejder hele tiden på at opsøge kunder for at få nye opgaver, og antallet af opgaver kan variere meget hen over året. Men det har ikke noget med det sociale fokus at gøre, siger han.

”Det kan da være svært at tjene penge. Men hvis det ikke er en god forretning, er det ikke, fordi vi bedriver social ansvarlighed. Vi havde ikke kunnet tjene mere ved at lade være. Vi har faktisk tjent penge ved at tage socialt udsatte, og hvis vi ikke havde gjort det, havde vi haft det mindre at gøre godt med,” påpeger Carsten Moberg.

For ham er fleksibilitet et nøgleord. Hans egne arbejdsdage foregår på ingen måde i fast tilrettelagte skemaer. Han kan arbejde om natten eller hele weekenden, ligesom han kan spille golf på en torsdag. Det er en fleksibilitet, han også gerne ser hos sine medarbejdere. Hos virksomhedens største kunde er der nemlig så stor variation, at der i nogle uger hen over året er brug for det, der svarer til 186 medarbejdere, mens der i andre kun er brug for 32.

”Vi har ventiler, vi kan skrue op og ned for. Hvis der er ekstra, kan vi bruge studerende. Vi kan også skrue op og ned for, hvor mange vi tager fra kommunernes virksomhedscenter. Vi tager f.eks. ikke folk i praktikforløb, hvis vi kan se, at der ikke er nok at lave. Hvis der ikke er så meget at lave, bruger vi meget krudt på at sende de ansatte på kursus,” siger Carsten Moberg.

Der kan også ske, at Logistikkompagniets kunder overtager en del af medarbejderne. F.eks. var et stort team medarbejdere hyret til at flytte møbelkæden ILVAs lager, og da den opgave var løst, blev en del af dem fastansat af ILVA.

Generelt er en ansættelse hos Logistikkompagniet lig med fast arbejde, og virksomheden gør en indsats for at beholde sine medarbejdere. Der findes dog eksempler på medarbejdere, der gerne vil fyres, når de f.eks. har været ansat i to år og dermed har optjent ret til dagpenge. Det kan også være, hvis ægtefællen trækkes i kontanthjælp, fordi manden tjener for meget, som det for nylig var tilfældet med en syrisk flygtning.

”Det er ikke vores kamp. Den skal kæmpes andetsteds. Hvis folk hellere vil holde fri end arbejde, og det kan lade sig gøre for dem, er der jo ikke så meget, vi kan stille op. Men vi prøver at lave en virksomhed, hvor det er rart at være. Det er jo det, vi kan gøre,” pointerer Moberg.

Faktisk stopper Carsten Moberg snart som adm. direktør i Logistikkompagniet. Han har med egne ord fyret sig selv fra den 1. januar 2017, og fremover skal han bruge sin tid på at stable nye projekter på benene i virksomheden. Fremover kommer virksomheden ikke kun til at koncentrere sig om logistik, hvad angår varelagre.

Aktiviteterne kommer også til at strække sig ud på landevejene, hvor der ifølge Carsten Moberg er en mangel på chauffører, som kun vil blive større. Derfor vil Logistikkompagniet nu til at engagere sig i chaufførudleje, så de ansatte kan få mulighed for at arbejde bag rattet i kombination med opgaver på et lager.

LÆS OGSÅ: Sociale virksomheder vækster lige så meget som andre

,

Forrige artikel Sociale virksomheder vækster lige så meget som andre Sociale virksomheder vækster lige så meget som andre Næste artikel Den fjerde vej: Trumps sejr skaber ny samfundsorden Den fjerde vej: Trumps sejr skaber ny samfundsorden

Fik du læst? Tommy Ahlers: Det handler om at prøve ting af

Fik du læst? Tommy Ahlers: Det handler om at prøve ting af

SOMMERLÆSNING: I starten af 2019 satte vi på Ugebrevet Mandag Morgen fokus på den præstations- og perfekthedskultur, der har bidt sig fast hos særligt de unge. Det kan aflæses i stress, selvværdsproblemer psykiske nedbrud og generel mistrivsel. Der er desværre over lang tid blevet skabt et forvrænget billede af det gode liv, som skal være fejlfrit og fyldt med høje karakterer. Men sådan ér livet jo ikke, og det satte jeg mig for at illustrere gennem en interviewserien 'Uperfekte Interview', hvor jeg udfordrede forbilleder, der i mediebilledet kan virke perfekt, til at blotte deres mere uperfekte sider. Første modige person var daværende uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers, der tilbage i december fortalte mig om en lang række af mindre perfekte episoder i sit liv. 

God læselyst og god sommer,

Laura Ellemann-Jensen, journalist

Fik du læst? Dansk rigmand: Beskat verdens rigeste og brug pengene på verdensmålene.

Fik du læst? Dansk rigmand: Beskat verdens rigeste og brug pengene på verdensmålene.

SOMMERLÆSNING: Dagens anbefaling er et interview med millionæren fra Brønshøj, Djaffar Shalchi. Selv siger han, at hans succes skyldes det danske velfærdssamfund og grundtanken om, at de bredeste skuldre skal løfte mest. Derfor arbejder han for, at verdens rigeste mennesker, det vil sige folk som ham selv, beskattes hårdere på deres formuer. Pengene skal bruges til opfyldelsen af FN’s 17 verdensmål. Han er selv godt i gang ved at have doneret over halvdelen af sin formue til velgørende formål.

God læselyst og god sommer,

Mikkel Lind Sorgenfrey, journalist

Fik du læst? ”Jeg opsøger ikke kolbøtter, det virker som om de opsøger mig”

Fik du læst? ”Jeg opsøger ikke kolbøtter, det virker som om de opsøger mig”

SOMMERLÆSNING: Stort set enhver branche står overfor det, vi for et par år siden kaldte disruption. Men hvordan er det sådan helt personligt at leve et liv i hastig og radikal forandring? I april talte jeg med Erick Thürmer, som har taget flere kolbøtter end de fleste, og han fortæller meget personligt om at lede en gammel familieejet produktionsvirksomhed på den snoede vej mod den digitale fremtid. 

God læselyst og god sommer

Peter Hesseldahl, redaktør for digital omstilling

Fik du læst? 33.000 danske virksomhedsbestyrelser består kun af mænd

Fik du læst? 33.000 danske virksomhedsbestyrelser består kun af mænd

SOMMERLÆSNING: Dagens anbefaling er en artikel fra vores tema i årets første nummer om kønsdiversiteten i danske bestyrelser. Den viser, at Danmark står over for langt større udfordringer med at sikre flere kvinder i bestyrelserne end hidtil antaget. Over 33.000 bestyrelser – svarende til 56 pct. af samtlige danske virksomhedsbestyrelser – består kun af mænd. Tusindvis af bestyrelser er besat med ægtefæller, søskende og andre familiemedlemmer. Danmark risikerer at gå glip af vækst og job, hvis der ikke satses meget mere målrettet på fødekæden af kvalificerede kvinder.

God læselyst og dejlig sommer,

Torben K. Andersen, politisk redaktør

Fik du læst? Europas politikere er trætte af uafhængige journalister

Fik du læst? Europas politikere er trætte af uafhængige journalister

SOMMERLÆSNING: Dagens anbefaling er en historie fra marts om, at politikere i Danmark, Tyskland og andre europæiske lande bevilger sig selv stadigt flere penge i statsstøtte. Pengene bruges ofte til at skabe mediekanaler, der gør det muligt for politikerne at undgå spørgsmål fra kritiske journalister.

God læselyst og god sommer,

Claus Kragh, europaredaktør

Fik du læst? Velfærdsløfter for milliarder dækker over historisk opbremsning

Fik du læst? Velfærdsløfter for milliarder dækker over historisk opbremsning

SOMMERLÆSNING: Glem gaveboden. Mette Frederiksen og Socialdemokratiet er generøse på vegne af velfærdssamfundet. Men de lovede ekstra mia. dækker over en meget lille vækst i det offentlige forbrug målt per indbygger. Velfærdsstaten er gået ind i en ny epoke, hvor det bliver sværere at tilfredsstille borgernes behov, vurderer professor Jørgen Goul Andersen. Det første opgør om velfærden kommer, når Mette Frederiksens nye regering forhandler budgetter for 2020 med kommuner og regioner. De begynder nu.

God læselyst og god sommer

Jens Reiermann, velfærdsredaktør

Fik du læst? Da Dong (næsten) blev overhalet af den grønne omstilling

SOMMERLÆSNING: Det er faktisk en fantastisk historie. "Halvdelen af den CO2-reduktion, som Danmark som land har realiseret over de sidste 10 år, er kommet som følge af beslutninger, der er truffet i den her virksomhed,” fortalte Jacob Askou Bøss, der er strategichef i Ørsted, i et interview med Mandag Morgen i maj. Han har været med hele vejen, mens DONG, der hentede olie og gas og fyrede med kul, forvandlede sig til Ørsted, der snart producerer fossilfri energi. 

God læselyst og god sommer

Peter Hesseldahl, redaktør for digital omstilling

Fik du læst? Volvos nye liv som succesrig kineser

Fik du læst? Volvos nye liv som succesrig kineser

SOMMERLÆSNING. Der er et forståeligt fokus på, hvad kineserne vil med sine mange investeringer i europæiske virksomheder. Men de kinesiske penge kan skabe job og sikre virksomheder. Det er svenske Volvo et eksempel på. Efter ti år med kinesiske ejere er produktionen fordoblet. Den historie fortæller det danske medlem af Volvos bestyrelse Lone Fønss Schrøder til min kollega Peter Hesseldahl.

God læselyst og god sommer

Jens Reiermann, velfærdsredaktør

Fik du læst? Europas grønne omstilling har social slagside

Fik du læst? Europas grønne omstilling har social slagside

SOMMERLÆSNING: Dagens anbefaling er en analyse fra januar, som viser, at EU-landenes klimapolitikker er ikke socialt bæredygtige, fordi de gavner industrier og kapitalejere, mens forbrugere straffes. Her advarede Margrethe Vestager også om, at hvis vi fortsætter klimapolitikken i samme spor, vokser uligheden.

God læselyst og god sommer,

Claus Kragh, europaredaktør

Fik du læst? Den stille privatisering: Dansk velfærd træder ind i en ny epoke

Fik du læst? Den stille privatisering: Dansk velfærd træder ind i en ny epoke

SOMMERLÆSNING: Dagens anbefaling handler om et overset tema i den danske velfærdsdebat. Danmark oplever i disse år en glidende privatisering af velfærden. Hver syvende nye plejebolig drives af private. Antallet af fri- og privatskoler er højere end nogensinde. På få år er antallet af børn i privatinstitutioner tredoblet. Det kan betyde en banebrydende forandring af velfærdsstaten af den slags, vi kun ser 1-2 gange pr. århundrede. Fortsætter udviklingen, vil opbakningen til velfærdsstaten i sin nuværende form formentlig smuldre.

God læselyst og dejlig sommer,

Torben K. Andersen, politisk redaktør

Fik du læst? Nikolaj Hübbe: I balletten stræber vi ikke efter det perfekte, vi stræber efter det guddommelige

Fik du læst? Nikolaj Hübbe: I balletten stræber vi ikke efter det perfekte, vi stræber efter det guddommelige

SOMMERLÆSNING: Dansk ballets guldfugl, Nikolaj Hübbe, er flasket op med perfektion og lever i naturlig symbiose med det. Men hvor der er højt at flyve, er der dybt at falde. Ja, ja. Det er en kliché, men den slags har det med at have en antydning af sandhed i sig. Det gælder også i tilfældet Nikolaj Hübbe. Læs interviewet med ham, der var det fjerde i min serie af 'Uperfekte Interview', hvor jeg satte fokus på den præstations- og perfekthedskultur, der gennemsyrer vores samfund. 

God læselyst og god sommer,

Laura Ellemann-Jensen, journalist

Ministerdebutanter får nøgleroller

Ministerdebutanter får nøgleroller

ANALYSE: De er relativt unge, de er visionære, og de er alle forfattere til en stribe opsigtsvækkende debatbøger, der har været med til at definere Socialdemokratiets nye profil. Mandag Morgen sætter spot på fem ministerdebutanter i Mette Frederiksens nye regering, som vil være med til at afgøre, om regeringen bliver en succes eller fiasko hos vælgerne.

Mette Frederiksens store tillidsreform

Mette Frederiksens store tillidsreform

ANALYSE: Der er slået skår i samfundskontrakten, mener den nye S-regering og dens støttepartier. En stor reform skal derfor blandt andet styrke tilliden til politikere og medier, genopbygge tilliden til Skat og mindske de økonomiske forskelle i Danmark. Men tilliden til den nye regering selv kan blive påvirket af anklager om løftebrud i forhold til udlændinge og nedslidte.

Her er rammerne for den nye S-regering

Her er rammerne for den nye S-regering

Socialdemokratiet, Radikale, SF og Enhedslisten er blevet enige om et fælles aftalepapir, der baner vejen for en socialdemokratisk mindretalsregering. Læs aftalen her.

Kvinder skal ikke ”fikses” for at blive ledere

Kvinder skal ikke ”fikses” for at blive ledere

ANMELDELSE: Vi skal se ledere som mennesker, før vi ser dem som enten mænd eller kvinder. Ny bog afdækker, at vi sidder uhjælpeligt fast i gamle adfærdsmønstre og normer og udfører en daglig kønslinedans for at leve op til dem.

Stor kortlægning: 84 kommuner har egne klimaplaner

Stor kortlægning: 84 kommuner har egne klimaplaner

Danmarks 98 kommuner er klimakampens frontkæmpere. Men koordineringen af indsatsen er så dårlig, at det spænder ben for de klimaresultater, som befolkningen og virksomhederne forventer. Hvis staten stiller krav om fælles mål, skal der også følge penge med, siger kommunerne.  

Klimakampen er glokal

Klimakampen er glokal

KOMMENTAR: Det er afgørende valg, der i disse år bliver truffet på både lokalt, nationalt og globalt niveau i forhold til klimaudfordringerne. Derfor er det afgørende at skabe bedre netværk og samarbejde mellem de forskellige niveauer.

Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Med begrebet ”overvågningskapitalisme” har den amerikanske økonomiprofessor Shoshana Zuboff sat fokus på spillereglerne i den nye digitale økonomi. Her handler det ikke længere kun om at analysere og forudsige din adfærd, men også om at styre den. Vi kan dog ændre på spillereglerne, hvis vi vil, fastslår hun. Det har vi gjort før.

Mette Frederiksen vil samle magten i Statsministeriet

Mette Frederiksen vil samle magten i Statsministeriet

Dansk politiks nye superduo hedder Mette og Martin. Mette Frederiksen og Martin Rossen. De samler en meget stor del af magten i Statsministeriet. Det får især konsekvenser for Finansministeriet. De aktuelle regeringsforhandlinger har givet en forsmag på, hvad der venter.

Mette Frederiksens rød-grønne vision for Finansministeriet

Mette Frederiksens rød-grønne vision for Finansministeriet

Finansministeriet får et helt sæt af nye opgaver, hvis Mette Frederiksen bliver statsminister. Fokus i reformer flytter fra arbejdsudbud til kompetencer. Budgetloven i sin nuværende form kan stå for fald. Nye grønne regnemetoder skal holde øje med både klima og ulighed. Og så venter en 2030-plan.

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Co-creation er en samskabelsesmetode, som typisk bruges til at skabe større grundlæggende forandringer. Men metoden kan også med fordel anvendes på projekter af mindre skala. Mandag Morgen giver dig her en introduktion til metoden – med kemotasken som det gode og konkrete eksempel.

Danskernes værdier anno 2019: Lighed, tillid, frisind – og nej til snyd

Danskernes værdier anno 2019: Lighed, tillid, frisind – og nej til snyd

”Hvem vil vi være? Hvad vil vi kendes for?” spurgte Lars Løkke Rasmussen, da han udskrev valget. Nu har vi en del af svaret: Vi vil være mere lige, vi orker ikke skattesnyd, vi vil have et samfund med frisind – og vi savner tillidsvækkende politikere. Det viser en stor undersøgelse af danskernes værdier.

Danskernes moral: Betal din skat, og ryg din hash

Danskernes moral: Betal din skat, og ryg din hash

Tre ud af fire danskere finder det nu totalt uacceptabelt at snyde i skat, hvilket er en historisk høj andel. Når det gælder personlige forhold som brug af hash eller seksuel adfærd er danskerne til gengæld blevet mere tolerante og frisindede. Regeringen bør se på de forbudte, men bredt accepterede handlinger, mener forsker.

Politikernes krisehåndtering har udhulet danskernes tillid

Politikernes krisehåndtering har udhulet danskernes tillid

Mens danskernes tillid til en række institutioner såsom Forsvaret og uddannelsessystemet stiger, står det anderledes til med tilliden til medier og de politiske systemer, der de sidste ti år har lidt et knæk. Sund skepsis er godt, men mistillid kan underminere vores institutioner, og derfor skal udviklingen tages alvorligt, advarer forskere. 

Set, læst og hørt: Bjørn Bredal

Set, læst og hørt: Bjørn Bredal

Bjørn Bredal anbefaler det nyoversatte epos Gilgamesh, hvis man lider af undergangsbevidsthed og så skal du høre Herbert Pundiks livshistorie som podcast.  

Volvos nye liv som succesrig kineser

Volvos nye liv som succesrig kineser

Lone Fønss Schrøder har som næstformand i Volvos bestyrelse oplevet sammenlægningen af et aldrende svensk ikon og en kinesisk opkomling i bilindustrien på tæt hold. En lektion i markedsforståelse, forenkling og eksekvering – og hvordan ’goldplating’ kan være en fælde for de kvalitetsbevidste.

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Facebooks planer om at starte sin egen valuta kan være starten på kryptovalutaernes æra. Endnu ved ingen, hvordan den nye møntfod skal reguleres, eller hvordan Facebook præcist har tænkt sig at linke den til nationalbankernes valutaer og andre faste aktiver. 

Meditation breder sig fra hjørnekontoret

Meditation breder sig fra hjørnekontoret

Meditation er det nye sort blandt internationale topledere. I den danske virksomhed Able praktiserer stifter og CEO Martin Bjergegaard det hver dag – og hans ansatte kan gå til det hver fredag, mens de er på arbejde. Forskning taler positivt om meditations gavnlige effekter.