Det betaler sig at tage EU alvorligt

ANALYSE: Europa kan være en vindersag, hvis man tager det alvorligt, og det modsatte, hvis ikke man er ordentligt forberedt. Det ser ud til at blive læren, når stemmerne til Europa-valget er talt op sent søndag aften.

Lars Løkke Rasmussen står til at blive den store vinder af valget til Europa-Parlamentet 2019, mens Kristian Thulesen Dahl har udsigt til at blive den store taber.

Sådan er det entydige billede i de meningsmålinger, der er kommet i den sidste uge før afstemningen søndag. Dansk Folkeparti står til en halvering i forhold til det ekstraordinært høje stemmetal på 26,6 procent i 2024. Omvendt står Venstre til en markant fremgang fra 16,7 procent til 20,3 procent af stemmerne.

Dermed står det klart, at statsminister Lars Løkke Rasmussen har haft held til at gøre Europa-valget til en vindersag for Venstre. En bedrift, der bygger på, at Venstre har forberedt sig grundigt på valget. Løkke skar personligt igennem og gjorde den seriøse europaparlamentariker Morten Løkkegaard til partiets spidskandidat og henviste dermed tidligere forsvarsminister Søren Gade til en sekundær opstilling.

Login