”Det er bedst at mødes med en investor, når du ikke har brug for penge”

Højere kvalitet blandt de danske startups har fået udenlandske venturefonde til at kigge mod Danmark, mener Jesper Klingenberg, medstifter og adm. direktør i Timekit.

Udenlandske venturefonde sværmer om danske tech-spirer. Det mærkede den danske startup Timekit, der i sidste måned endte med at vælge den britiske venturefond Connect Ventures, da Timekit skulle hente sine første penge til vækst hos en venturefond. Timekit har fået 12,7 millioner kr. til at vokse videre for – en såkaldt seed-investering.

Selv om Timekit stadig er i sin spæde udvikling, var der flere bejlere på banen. Især britiske og franske venturefonde vil gerne investere i lovende danske selskaber. Og i jagten på at være med til at udvikle den næste unicorn – selskaber til en værdi af 1 milliard dollars – går de store udenlandske venturefonde tidligere og tidligere i dialog med iværksætterne for at gøre sig attraktive.

Samtidig er der sket en professionalisering blandt de danske startups. Successelskaber som Zendesk, Podio, Unity og Trustpilot har de seneste år hentet store beløb fra udlandet, og flere yngre selskaber har lært af succesmagerne og stiller nu flere krav til deres finansielle partnere.

Login