”Det er et personligt ansvar at have de rigtige kompetencer”

Hvis danske industrijob skal blive i Danmark, skal både politikere og lønmodtagere leve op til deres ansvar, lyder det fra Dansk Metals magtfulde formand, Claus Jensen. Lønmodtagere skal bruge deres rettigheder til at dygtiggøre sig, og politikere skal investere i nyt udstyr på de tekniske skoler.

230.000 danske lønmodtagere har ikke længere nogen undskyldninger for ikke at have de kompetencer, der skal til for at sikre dem et vellønnet job i en dansk industrivirksomhed.

Ufaglærte i industrien med månedslønninger på små 30.000 kr. vil fremover kunne uddanne sig til at blive faglærte specialister, uden at de behøver at gå så meget som en krone ned i løn. Med de nye kompetencer i bæltet vil 3F-medlemmer kunne sikre sig endnu højere månedslønninger, ligesom også faglærte arbejdere i industrien vil kunne få mere i lønposen, hvis de benytter sig af de fordelagtige efteruddannelsesmuligheder, der er indbygget i deres overenskomster.

På samme måde er der ikke længere nogen undskyldninger for politikerne. De må indse, at man bliver nødt til at bruge væsentligt flere penge på de tekniske uddannelser, hvis man vil sikre, at danske virksomheder også i fremtiden skal have alle de vellønnede fremstillingsjob, som i sidste ende sikrer skatteindtægter og dermed velfærd for alle.

Login