Det gode ejerskifte skaber vækstvirksomheder

Hver anden ejerledede virksomhed skal have ny ejer inden for de næste fem år. 40 pct. vil lukke. En stor andel af de øvrige vil lide under dårlig forberedelse. Men det er blandt de mindre og mellemstore ejerledede virksomheder fremtidens LEGO og Linak skal findes. Der er behov for at optimere det gode ejerskifte, så den store ejerskiftepukkel ender med vækst og flere arbejdspladser frem for tab og lukning. ”Som ejer er det ikke sjovt at bruge 30 år af sit liv på en virksomhed, der dør, når man forlader den. Her er enorme værdier på spil for den enkelte og for de involverede familier. Ganger du værdierne op med de 60.000 ejerledede virksomheder, vi har herhjemme, så er det også enorme samfundsmæssige ressourcer, der er på spil,” konstaterer professor Morten Bennedsen, der står bag ny rapport.

I 1992 døde skraldespandsfabrikant Holger Nielsen efter få måneders sygdom. Opfinderen og fabrikanten af den ikoniske Vipp-skraldespand havde brugt sit liv på at opbygge sin virksomhed, men Holger Nielsen nåede ikke at tage stilling til, hvad der skulle ske med virksomheden den dag, han ikke selv stod i spidsen for den længere.

Her kunne historien om designvirksomheden Vipp være stoppet. Hvis ikke det var for stifterens yngste datter Jette Egelund, der efter faderens død droppede et job som socialrådgiver og samlede selskabet op. Med hjælp fra sine egne børn Kasper og Sofie Egelund fik hun bygget en spirende designvirksomhed op, der i dag tæller knap 40 ansatte, og som har kunder i det meste af verden. Trods den uforberedte start lykkedes det Jette Egelund at vækste det fundament, som faderen skabte. Vipps design er i dag meget mere end en skraldespand, der står hos frisøren, lægen og tandlægen. Nu står skraldespanden i ethvert stilsikkert hjem, og den kan i dag ledsages af et helt køkken, lamper, møbler og et lille hus i form af et shelter.

Men det var mod alle odds.

Login