Techtendenser af 
Peter Hesseldahl

Digitaliseringens næste bølge: Skal vi være verdens bedste samfund eller verdens bedste forretning?

ANALYSE: Der er mange gode forslag til, hvordan vi  at kommer videre med digitaliseringen af Danmark i det katalog, som det digitale partnerskabs eksperter netop har afleveret til regeringen. Men der bliver brug for et større fokus på plads og åbninger til de digitalt udfordrede, og for en grundlæggende politisk diskussion om målet med digitaliseringen.

Jim Hageman Snabe, bestyrelsesformand i Mærsk og Siemens, har stået i spisen for arbejdet i digitaliseringspartnerskabet
Jim Hageman Snabe, bestyrelsesformand i Mærsk og Siemens, har stået i spisen for arbejdet i digitaliseringspartnerskabetFoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Der er noget at leve op til, når man skal kridte banen op for de kommende års videre digitalisering herhjemme. Lidt afhængigt af, om det er OECD eller FN, der gør resultatet op, så ligger Danmark i forvejen blandt de bedste eller helt i toppen, hvad angår digitaliseringen af samfundet og de offentlige tjenester.

Nu skal der sættes nye mål for fremtiden, og dem fik regeringen forleden 46 konkrete forslag til fra det digitaliseringspartnerskab, som finansminister Nicolai Wammen selv har nedsat.  

Gennemgående er der både sund fornuft, konstruktive forslag og ambitioner for fremtiden i forslagene fra de 28 eksperter fra industri, organisationer og universiteter. Partnerskabet viser både, hvor der er store gevinster at hente ved at skabe bedre infrastruktur og regler, og det antyder også, hvor der er områder, der har hårdt brug for at blive forbedret. 




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu