Djøf’er i designernes kreative verden

Når Christian Bason den 1. november skifter lederjobbet i MindLab ud med direktørtitlen i Dansk Design Center, indtager han designdanmarks højborg med en ambition om at udbrede tankegangen om strategisk design til både virksomheder og den offentlige sektor. Som djøf’er ser han potentialet i at bruge design i udviklingen af både ministerier og styrelser. Men den internationalt respekterede innovationsekspert, der selv er uddannet i statskundskab, får også brug for de klassiske djøf-dyder, når han skal gennemføre et internt turnaround i det pressede center.

Huset er ikke ligefrem spækket med dyre designmøbler. Men som i mange andre danske hjem er nogle af de verdensberømte danske designklassikere alligevel blevet en del af møblementet hjemme hos Christian Bason, der fra første november bliver ny direktør i Dansk Design Center.

I dagligstuen står et eksemplar af Hans J. Wegners berømte bamsestol. Lænestolen er et værdsat familiearvestykke og husets mest populære siddeplads.

”Den er jo skøn at se på, og alle i vores familie elsker at sidde i den. Og så fascinerer det mig at tænke på, hvordan den er blevet til – på den kreative proces, hvor nogle idéer og tanker er blevet omsat til de oplevelser, vi har med stolen hver eneste dag,” siger Christian Bason.

Login