Du kan blive en ny leder på seks måneder

LEDELSE Som leder skal du løbende genopfinde dig selv. Ikke mindst når du skifter job eller stiger i graderne. Erhvervspsykolog Susanne Clausager Dalgaard har formuleret fem centrale spørgsmål, der kan fremme processen.

Af Susanne Clausager Dalgaard
Erhvervspsykolog

At blive en leder eller transformere sig til næste niveau er ikke bare gjort gennem en succesfuld rekruttering, og ofte vil man som leder føle sig overladt til sig selv, når man skal finde ud af, hvordan man får succes.

Litteraturen er fyldt med floskler som ”du skal bare være autentisk”, og folk omkring dig stiller gerne op med gode råd. Men du vil sandsynligvis synes, at de mange råd er svære at implementere. Ikke fordi du ikke er dygtig nok, men fordi du psykologisk er travlt optaget af noget helt andet. Du er i gang med at transformere dig som leder. Dine opgaver og relationer flytter på sig, og det betyder også, at din opfattelse af dig selv og dine kompetencer må justeres. Efter utallige forløb med ledere, der har skullet (genop)finde sig selv i en ny rolle, tør jeg godt vove en påstand:

Det tager cirka seks måneder at transformere sig som leder – hvis du bruger tiden rigtigt!

Kompetencerne skal du nok få styr på. Jeg har til dato ikke mødt en leder, som ikke kunne lære at lave en strategiplan eller følge op på en KPI. Men det er i høj grad den psykologiske rejse, der er afgørende for, om du kommer til at trives, og om du får justeret og tilpasset din adfærd, så du skaber følgeskab på dit ledelsesniveau.

Får du ikke den rette hjælp til at omstille dig opgavemæssigt, relationelt og personligt, så kan du komme til at hænge for længe i uhensigtsmæssige vaner og mønstre. Det er hverken sundt for dig som leder eller værdiskabende for organisationen.

Der er gode grunde til at beskæftige sig med, hvordan du hurtigt får løftet dig ind i din nye rolle. Og der er heldigvis masser af viden om hvordan. Her er fem temaer, som hjælper dig på vej.

1) Hvad er realistisk muligt her?

Din nye organisation har måske netop mistet din værdsatte forgænger eller hungrer efter et generationsskifte. Medarbejderne føler sandsynligvis, de har brug for lidt af en helt. De håber inderligt, at det er dig! Du har både lyst til og brug for at være præcis den helt, de leder efter. Hvem vil ikke det? Både du og organisationen har gode grunde til at skabe en fælles illusion om, at netop du kan redde det hele.

Selv om heltepositionen virker attraktiv, så skal du prøve at afstå fra den. Den kan nemlig forhindre dig og organisationen i at få et realistisk billede af, hvad du kan opnå, og hvad I skal flytte sammen. Højt at flyve, dybt at falde. Ledelse er ikke en heltegerning. Det er snarere det muliges kunst.

Tag de organisationsanalytiske briller på, og stil dig selv spørgsmålet: Hvad er der brug for? Hvad er realistisk? Hvad er mit projekt? Når du er klar på det, er du også klar til at arbejde med dine egne succeskriterier.

2) Hvornår er jeg en succes?

Hvis du har fået et realistisk billede af din opgave, kan du sikkert formulere noget i retning af: ”Jeg skal drive dit eller transformere dat.” Eller: ”Jeg skal bygge en afdeling, der kan få succes med x,y,z.”

Men nedenunder dine nye, ydre succeskriterier rumsterer dine egne gamle. Og de kan være ganske sejlivede. De fleste af os vil gå langt for at bevare et billede af os selv som dygtige og kompetente. Så hvis ikke du passer voldsomt på, vil du gøre mere af det, du plejer, i forsøget på at få succes. Lad os se på et par eksempler:

  • Er du lige blevet leder, så er du vant til at klappe dig selv på skulderen, når du løber store kundeprojekter hjem, klarer svære sager og leverer til tiden og i høj kvalitet. Fortsætter du ureflekteret med dét i din nye rolle, får du travlt. Mange agerer som leder om dagen og sagsbehandler om natten. Det bliver vanskeligt at uddelegere og udvikle medarbejdere.
  • Har du tidligere været direktør for et forretningsområde, og har du nu har fået posten som CEO, så er du vant til at blive anerkendt for dine kompetencer til at bygge en organisation, som kan levere på budgettet. Fortsætter du ud fra de succeskriterier, er der fare for, at du bliver ved med at have fingrene alt for meget nede i drift. Du mangler udsyn og svigter dit nye job med at være virksomhedens ansigt indadtil, udadtil og op mod bestyrelsen.

Jo længere du kommer op i organisationen, des mere er det dig selv, der sætter hegnspælene for, hvornår du er en succes. Der er ikke længere nogen, der er ansat til at rose dig. Det må du selv klare. Så din egen indre dommer har brug for et serviceeftersyn.

3) Hvad skal jeg give slip på eller holde op med?

Din indre dommer kan få dig til at løbe alt for stærkt efter det forkerte. Hvis du skal få succes med det nye, må du sige farvel det gamle. Og det kan være ganske ubehageligt.

  • Den nye leder må leve med at skulle videregive de store kunder, så der frigives tid til MUS og budgetplanlægning – ingen af delene ligger sandsynligvis til højrebenet endnu.
  • CEO’en vil måske komme i kontakt med følelsen af at være doven, hvis han ikke længere bidrager direkte til de konkrete måltal. Han skal jo skabe netværk, men med hvem og hvordan gør man det?

Du skal sikkert sige farvel til netop det, du er allerbedst til. Det er helt afgørende for din succes, at du kan udholde det ubehag, der er forbundet med at skulle give slip og være inkompetent for en stund. Det betyder, at du skal bruge din tid anderledes, end du plejer, og som det næste skridt skal du sandsynligvis også se dine personlige kompetencer i et nyt mere nuanceret lys.

Huskeliste for din transformation som leder

4) Hvordan balancerer jeg mine personlige kompetencer?

Lad os starte med et par eksempler:

  • Måske har du fået jobbet, fordi du er verdensmester i eksekvering – du får virkelig flyttet ting. Men hvis du i din nye rolle kommer til at blæse af sted med din kernekompetence, så kan du være sikker på, at den på et tidspunkt vil ramme dig som en boomerang i nakken. Organisationen vil måske anklage dig for at være dominerende, detaljerytter og solokører. Kompetencen ”eksekvering” har nemlig et andet udtryk på et nyt niveau
  • Det kan også være, at du har fået jobbet, fordi du er god til at samle folk omkring en fælles opgave. Men det er ikke lige meget, om du skal samle en gruppe medarbejdere, en gruppe ledere eller en hel organisation, og hvis ikke du tilpasser din adfærd, vil du helt sikkert møde kritik.

Dine bedste egenskaber kan blive din største faldgrube, hvis du overgør det eller ikke tilpasser det til dit nye ståsted. Dine kompetencer skal finde nye udtryksformer, nye balancer.

5) Hvordan ser det ud, når jeg er der?

Læringskurven har sandsynligvis været stejl, og forhåbentlig kan du se resultatet af dine anstrengelser i salgstal eller medarbejdertrivsel. Men det allervigtigste måleparameter for succes i din transformation som leder er den snigende fornemmelse af, at ”nu er jeg den”. Det vil man nemlig kunne se og mærke i din adfærd.

At formå at transformere sig som leder er ikke hokuspokus. Alt for mange ledere venter for længe på, at magien indtræffer. At transformere sig som leder sker mest effektivt og smertefrit gennem en bevidst og tilrettelagt proces.

Forrige artikel 'Woke-kapitalismen' er en farlig linedans, du måske ikke slipper uden om 'Woke-kapitalismen' er en farlig linedans, du måske ikke slipper uden om Næste artikel Er Kofod klar til Trumps valgkaos? Er Kofod klar til Trumps valgkaos?
Et anlæg i den saudiarabiske ørken skal katapultere grøn brint

Et anlæg i den saudiarabiske ørken skal katapultere grøn brint

GRØN OMSTILLING Der er et evindeligt dilemma: Hvis man skal producere grøn brint i stor skala, kræver det, at der er et marked og en bekostelig infrastruktur. I Neom, en fremtidig megaby i Saudi-Arabien, tror investorer, at de kan levere både hønen og ægget med et projekt, der minder meget om de danske power-to-x-planer. 

Direktør for patienternes gode liv

Direktør for patienternes gode liv

POLITIK OG VELFÆRD Godt 36.000 medarbejdere i Region H har på 11 sygehuse sat lighedstegn mellemsundhed og behandling. Det har reduceret dødeligheden efter kræft og hjertesygdomme. Nu skal de også hjælpe patienterne tilat leve gode liv - nogle endda med kroniske sygdomme. Den kulturændring skal regionens nye direktørstå i spidsen for.

Nu skal teknikken designes modulært

Nu skal teknikken designes modulært

DIGITAL OMSTILLING B&O har netop lanceret en ny mobil højttaler, der er designet til at holde mange år – selvom den teknologiske udvikling løber hastigt videre. Apparatet er modulært opbygget, så delene let kan repareres eller udskiftes i takt med, at nye digitale formater og software stiller andre krav til elektronikken.

Kinas 300 millioner børn er et kæmpe marked for danske virksomheder

Kinas 300 millioner børn er et kæmpe marked for danske virksomheder

I Kina er det gode børneliv kommet på dagsordenen. Det giver forretningsmuligheder for en bred vifte af danske virksomheder – fra legetøjsproducenter over arkitekter til spiludviklere. Danske forskere kan være med til at åbne dørene, da der trækkes på en solid tradition for at undersøge tingene i børnehøjde, skriver det danske innovationscenter i Shanghai.

Dit klima-mindset afgør din virksomheds fremtid

Dit klima-mindset afgør din virksomheds fremtid

LEDELSE Corona har naturligt nok farvet lederes syn på verden det sidste år. Men hvis man vil fremtidssikre virksomheden, må klimaet nu udgøre en fremtrædende del af lederens mindset, skriver Anna Fenger Schefte og Anders Nolting Magelund.

Bæredygtig virksomhedsdrift er for alle

Bæredygtig virksomhedsdrift er for alle

LEDELSE Virksomheder skal vænne sig til at udarbejde samfundsregnskaber, hvor virksomheden nøje vurderer og redegør for, hvordan den bidrager positivt, og hvordan den belaster samfundet. Det bliver et krav fra myndigheder, investorer, långivere, partnere og kunder, skriver Steen Hildebrandt.

Sådan kan den digitale udvikling støtte den grønne omstilling

Sådan kan den digitale udvikling støtte den grønne omstilling

DIGITAL OMSTILLING Siger man ”grøn og digital omstilling”, så har man dækket de to måske væsentligste dagsordener de kommende ti år. Digitaliseringen og en bæredygtig økonomi kan støtte hinanden – men det er ikke sikkert, at de gør det. Vi ser på, hvad der skal til for at få de to udviklinger til at trække i samme retning.

Grøn + Digital = Danmarks store chance

Grøn + Digital = Danmarks store chance

DIGITAL OMSTILLING Grøn teknologi og digitale offentlige tjenester er begge danske styrkeområder. Men der er brug for koordinering og samarbejde på tværs af det offentlige og det private, hvis Danmark skal udnytte mulighederne for at bruge digital teknologi til at nå klimamålene. KMD’s direktør, Eva Berneke, opfordrer regeringen til at bringe parterne sammen. 

Den traditionelle fagbevægelse organiserer nu kun halvdelen af lønmodtagerne

Den traditionelle fagbevægelse organiserer nu kun halvdelen af lønmodtagerne

POLITIK OG VELFÆRD Fundamentet under den berømmede danske model på arbejdsmarkedet slår dybe revner. Medlemsflugten fra fagbevægelsen er langt større og mere dramatisk end hidtil antaget, viser ny opsigtsvækkende forskning. Fagbevægelsens topfolk ser dybt alvorligt på udviklingen og arbejdsmarkedsforsker opfordrer til politisk handling.

Lizette Risgaard: ”Den udvikling skal bare vendes”

Lizette Risgaard: ”Den udvikling skal bare vendes”

POLITIK OG VELFÆRD De klassiske fagforbund forhandler overenskomster på stribe men organiserer en stadig mindre del af de danske lønmodtagere. Formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, vil finde nye måder at organisere lønmodtagerne på for at vende udviklingen.

Analyse af pandemiparathed skød helt forbi målet

Analyse af pandemiparathed skød helt forbi målet

POLITIK OG VELFÆRD Den kendte økonom Branko Milanovic har sammenlignet landenes vurderede pandemiparathed i rapporten ‘Global Health Security Index’ fra 2019 med de faktiske corona-dødstal. GHS-indekset var ikke bare ude af stand til at forudsige udfaldet – tendensen har nærmest været det modsatte af det forventede.

10 trends for sociale investeringer i 2021

10 trends for sociale investeringer i 2021

KOMMENTAR Det er svært at spå, især om en fremtid præget af coronakrisens uforudsigelige dønninger. Den Sociale Kapitalfond vover alligevel pelsen og giver her 10 uvidenskabelige men dog kvalificerede bud på trends, der vil kendetegne markedet for sociale impact-investeringer i 2021.

Anders Dybdal anbefaler

Anders Dybdal anbefaler

KULTURANBEFALING CEO i konsulentbureauet Operate, Anders Dybdal, dykker ned i systemisk tænkning og holder sig opdateret med Altingets nyhedspodcast, Altinget Ajour.

Støtten til systemet vakler

Støtten til systemet vakler

VINTERLÆSNING: Støtten til systemet vakler.

Mistroen og frustrationerne bobler frem fra neden.

Vi ser det i form af romerlys og sortklædte demonstranter i danske byer. Eller som et stormløb på Kongressen i Washington. Og som en endeløs strøm af vrede på sociale medier.

Vi har samlet artikler fra Mandag Morgens arkiv, der ser nærmere på den udfordring, vores demokrati står overfor.

Bliver økonomien ramt af senfølger?

Bliver økonomien ramt af senfølger?

VINTERLÆSNING: Økonomien får lige nu en ordentlig rusketur af coronakrisen.

Vil den være alvorligt forslået, når pandemien gradvist slipper sit tag i vores samfund?

Vi har samlet en række af Mandag Morgens artikler fra det seneste halvår, der ser på, hvilken vej de økonomiske tendenser peger.

Vær en ny leder efter krisen

Vær en ny leder efter krisen

VINTERLÆSNING: På mange arbejdspladser har coronakrisen på rekordtid knust vaner og principper, der ellers virkede som støbt i beton.

Meget er nyt, og vi famler os frem. Vi er i færd med at genskrive manualen.

I den forstand er coronakrisen også en invitation til fornyelse af ledelsesgerningen.

Det er ikke en nem proces. Her finder du fire ledelsesindlæg med hjælp og inspiration til opgaven.

Dystopisk Big Mother eller fagre nye verden?

Dystopisk Big Mother eller fagre nye verden?

VINTERLÆSNING: Algoritmer er ved at indtage den offentlige forvaltning.

På Mandag Morgen har vi gennem længere tid undersøgt, hvad der sker, når big data og kunstig intelligens kan blive hverdag i socialarbejdet, ved domstolene og fastsættelsen af vores ejendomsskat.

Det kan betyde bedre service til den enkelte og bedre udnyttelse af offentligt ansattes tid.

Men det kan også resultere i et koldt og kafkask system, hvor algoritmens uperfekte data vinder over det menneskelige skøn.

Så hvordan sikrer man, at den nye teknologi bruges til borgerne – og ikke blot til systemets – fordel?

De fattigste betaler prisen for to årtiers skattelettelser

De fattigste betaler prisen for to årtiers skattelettelser

POLITIK OG VELFÆRD Danmark er blevet et mindre omfordelende land, viser nye tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Uligheden er voksende, men der er lange udsigter til en ny politisk kurs. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard maner til tålmodighed. 

2021 kan blive vendepunktet

2021 kan blive vendepunktet

POLITIK OG VELFÆRD Vi har alt for længe stået handlingslammede overfor globale kriser, som vi ved, kræver handling. Klimakrise. Mistillid til demokratiet. Global ulighed. Erfaringerne med at tackle pandemien har skabt et unikt momentum. Måske er 2021 det vindue for forandring, vi har ventet på.

Fagre grønne og digitale fremtidsteknologier

Fagre grønne og digitale fremtidsteknologier

DIGITAL OMSTILLING Blockchain, virtual reality og DNA-baseret hukommelse er blandt de stadig noget eksotiske teknologier, som vil brede sig i de kommende år, og som udmærker sig ved at være langt bedre redskaber til at gøre økonomien mere effektiv og mindre ressourcekrævende. 

ICDK: Den digitaliserede familielæge er mere tilgængelig

ICDK: Den digitaliserede familielæge er mere tilgængelig

DIGITAL OMSTILLING Med en stigende mangel på praktiserende læger kan nye teknologiske løsninger være med til at afhjælpe situationen i Danmark. Der er meget inspiration at hente i Silicon Valley, hvor konsultation via nettet, og selvbetjeningsløsninger til måling af helbredet, er blevet en del af hverdagen for mange. Det skriver Innovation Centre Denmark i Silicon Valley.

Gør klar til de arbejdende seniorer

Gør klar til de arbejdende seniorer

LEDELSE Den aldrende arbejdsstyrke betyder, at ledere vil skulle håndtere en voksende gruppe af aktive seniorer, og det stiller nye krav. Den klassiske aldersbaserede formular for afslutning af arbejdslivet kan ikke længere bruges, skriver Jesper Brask Fischer.

”Hvis du ikke er pissevred, er det fordi du ikke følger med”

”Hvis du ikke er pissevred, er det fordi du ikke følger med”

ØKONOMI Coronakrisen har forværret vilkårene for økonomisk pressede folk, der havde nok at slås med i forvejen. Højlydt utilfredshed og massedemonstrationer mod systemet er brudt ud og eskaleret i årets første uger. For at stoppe vredens vækstvilkår er politikerne nødt til at bevæge sig mentalt ud af 1980’erne og vende sig mod en ny økonomisk virkelighed, mener den britisk-amerikanske økonomiprofessor Mark Blyth.

Julie Arnfred Bojesen anbefaler

Julie Arnfred Bojesen anbefaler

KULTURANBEFALING Fra historiepodcast om mongolernes hærgen i Østeuropa til fantastiske fortællinger fra det enorme russiske grænseland. Ung frontperson bag nyt ukrainsk-dansk ungdomshus giver et indblik i hendes kulturelle forberedelser til jobbet.

Krisestyring for 31 milliarder:  Historisk mange trepartsaftaler under corona

Krisestyring for 31 milliarder: Historisk mange trepartsaftaler under corona

POLITIK OG VELFÆRD Det seneste år har budt på hele 15 trepartsaftaler, som har kostet milliarder af kroner og har reddet tusindvis af arbejdspladser. Coronakrisen har pustet nyt liv i selve hjertet af den berømmede danske model, treparts-institutionen. Førende forskere forudser, at trepartsfesten vil forsætte med aftaler om blandt andet grøn omstilling og de såkaldte andengenerationsreformer.

Lønmodtagere og arbejdsgivere klar til ny generation af reformer

Lønmodtagere og arbejdsgivere klar til ny generation af reformer

POLITIK OG VELFÆRD Efter 15 trepartsaftaler på et år har lønmodtagernes og arbejdsgivernes topfolk fået sult på mere. De er klar til at hjælpe regeringen med nye type af reformer. Lizette Risgaard og Jacob Holbraad har også andre ting på ønskesedlen til nye aftaler.

Algoritmer i socialarbejdet kan hurtigt umyndiggøre borgerne

Algoritmer i socialarbejdet kan hurtigt umyndiggøre borgerne

DIGITAL OMSTILLING Brug af algoritmer og prædiktive data i det borgernære velfærdsarbejde kræver, at vi overvejer nøje, hvordan det forandrer samarbejdet med de berørte familier. Faren er, at vi sætter systemet over borgerne, hvilket er det, vi netop prøver at komme væk fra, skriver Robin Vickery.

S fører klimakamp med skarp gul profil

S fører klimakamp med skarp gul profil

POLITIK Regeringen har gjort sin håndtering af den grønne omstilling til et centralt element i en værdipolitik, der handler om at være tæt på produktions- og provins-Danmark og at lægge afstand til det radikale storby-Danmark.

Ny stil: Blå rådgivere til røde ministre

Ny stil: Blå rådgivere til røde ministre

NYT JOB Både i Udlændinge- og Integrationsministeriet og i Finansministeriet har man ansat folk, der for ganske nyligt har været særlige rådgivere for blå toppolitikere.

Den cirkulære økonomi vil være intenst digital

Den cirkulære økonomi vil være intenst digital

DIGITAL OMSTILLING Den grønne omstilling og den gennemgribende digitalisering hænger uløseligt sammen. Risikoen er, at digitaliseringen fører til et fremmedgjort, overvåget forbrugersamfund. Muligheden er, at detaljerede data, kunstig intelligens og tæt digital sammenkobling skaber en cirkulær og energieffektiv økonomi til gavn for mennesker og natur.

ICDK: Sydkorea viser hvordan madspild kan håndteres

ICDK: Sydkorea viser hvordan madspild kan håndteres

KOMMENTAR Sydkorea har med en blanding af skrap lovgivning og avanceret digital teknologi reduceret madspild til nogle få procent. De koreanske løsninger kunne med fordel inspirere både fødevareindustrien og husholdningerne i Danmark, skriver det danske innovationscenter i Seoul. 

Hvad parforholdet kan lære os om coronaledelse

Hvad parforholdet kan lære os om coronaledelse

LEDELSE Vi skal tage de følelsesmæssige reaktioner efter mange måneders nedlukning alvorligt. Med inspiration fra parforholdet er der en række erkendelser og øvelser, som kan gøre en forskel, skriver erhvervs- og krisepsykolog Louise Dinesen.

Ud af EU, ind i ilden: Det globale Storbritanniens skæbneår

Ud af EU, ind i ilden: Det globale Storbritanniens skæbneår

POLITIK OG VELFÆRD På paradoksal vis er Storbritannien havnet forrest på den globale scene, netop som landet træder endeligt ud af EU. Som vært for klimakonferencen COP26 og årets G7-topmøde kommer premierminister Boris Johnsons ’Global Britain’-vision på omgående prøve. Men hvordan kan det globale Storbritannien gøre sig gældende i 2021? 

Danske virksomheder forsømmer den sociale bæredygtighed

GRØN OMSTIlLLING Danske virksomheder har på tværs af alle sektorer haft et stort fokus på de grønne verdensmål, men billedet er mere broget, når det gælder de sociale mål, viser ny rapport fra Danmarks Statistik.

Coronakrisen har blotlagt det opdelte samfund

Coronakrisen har blotlagt det opdelte samfund

POLITIK OG VELFÆRD For de i forvejen velbjergede danskere var 2020 et lidt begivenhedsløst år fyldt med hjemmearbejde, boomende aktieporteføljer og ekstra værdi på villaen. Andre vil huske året som et trist deja-vu – ufaglærte og udsatte blev endnu en gang ramt hårdest, også selv om politikernes krisehjælp afværgede de største katastrofer.