Eksperter sår tvivl om mystisk PFA-postering

Landets største pensionsselskab tørrer i halvårsregnskabet fremtidige tab på underskudsgivende forsikringsordninger af på kundekapitalen. Eksperter advarer om ny tvivlsom omfordeling af kundernes penge i kundekapitalen. PFA afviser.

En mystisk manøvre i PFA’s regnskab kan koste almindelige kunder millioner af kroner, mens rabattunge virksomhedsordninger igen slipper billigst. Sådan ser det ud, hvis man læser PFA’s halvårsregnskab. Manøvren får både eksperter og folk i branchen til at advare om risikoen for en ny og tvivlsom omfordeling af kundernes penge i PFA.

Det er særligt ét tal i PFA’s regnskab, som viser, at PFA fremover vil køre med store underskud på de syge-/ulykkesforsikringer, der blev solgt med store rabatter, da priskrigen på pensionsområdet var på sit højeste. Problemet opstår, fordi det ser ud til, at de forkerte skal betale regningen for de nye hensættelser til tab.

Regnskabet for første halvår tyder på, at PFA fremover vil lade kundekapitalen betale for tab på de underskudsgivende forsikringsordninger. Kundekapitalen er en pengetank, som kunderne har til gode i PFA. De er bare ikke fordelt ud på de enkelte kunder. Derfor er der stor årvågenhed om, hvorvidt disse penge bliver fordelt rimeligt. PFA har tidligere fået kritik for, at det ikke er sket.

Login