Eksperter: Tid til evidensbaseret ledelse

Der er efterhånden så meget ’ledelsesbullshit’ i omløb, at vi fuldstændig glemmer, at der foreligger grundig videnskabelig viden om, hvad der virker, og omvendt. Det er tid til en oprydning i junglen og ikke mindst til, at evidensbaseret ledelse bliver forankret i virksomheder og organisationer, mener forskere.

Det er nok ikke for meget at sige, at ledelse er blevet en industri. Søg på ’ledelseskursus’, og du får tusindvis af hits. Ledelseskonsulenter byder sig til i virksomhederne. Kendte nuværende og tidligere ledere afholder talks for dem, der har fyldte bankkonti, og boghylderne boomer af bøger om ledelse.

Men det meste af det er den rene fabuleren med store organisatoriske og menneskelige konsekvenser til følge, mener to professorer. For ledere tager det med hjem i virksomheden og udøver ledelse, der ikke er evidensbaseret og i bedste fald ender som et vellykket eksperiment, der tilfældigvis blev en succes.

”Når man roser en CEO for at have lavet en kæmpe turnaround og lovpriser ham og siger, at det også må være, fordi han har et bestemt mindset, så er det alarmerende. For det véd vi jo ikke. Jeg synes, vi skal have en mere rationel og nogle gange mere skeptisk tilgang til ledelse,” siger Tomas Chamorro-Premuzic, professor i business psychology ved University College London. 

Login