Engelsk professor: Den økologiske krise er i en helt anden skala end klimakrisen

Det er næsten banalt, men økonomien kunne ikke fungere uden rent vand, frisk luft, planter, dyr og råstoffer i jorden. Alligevel bliver naturens ressourcer ikke værdsat og vedligeholdt som andre vigtige aktiver, mener den engelske professor Partha Dasgupta, der er hovedkraften bag en ny rapport, der grundigt dokumenterer den tætte sammenhæng mellem biodiversitet og økonomi.

Placeholder image

Det britiske finansministerium bad i 2019 den fremtrædende økonom Partha Dasgupta fra University of Cambridge om at lede arbejdet med at udarbejde en redegørelse for biodiversitetens betydning for samfundsøkonomien. En række førende internationale eksperter indenfor miljø og økonomi blev tilknyttet projektet.

Rapporten blev offentliggjort i februar i år, og ved præsentationen i The Royal Society medvirkede blandt andre prins Charles, Boris Johnson og David Attenborough.

Vil du have adgang til artiklen?
Så skal du have et abonnement
Med Mandag Morgen bliver du klædt godt på til fremtiden indenfor vores fem fokusområder:
Mandag Morgen giver dig solid viden om de centrale spørgsmål, der forandrer samfundet. Her får du dybde og sammenhæng, så du kan læse mindre og forstå mere.
  • Læs frit alt indhold på mm.dk
  • Søg i arkivet og gem artikler i Mit MM
  • Få det trykte ugebrev leveret til din adresse
  • Bliv inviteret til MM Live og digitale events
  • Få adgang til læsernes digitale samtalerum
  • Få et personligt nyhedsbrev fra Mandag Morgens fagredaktører