Hvem er Danmarks innovative klasse?

Mandag Morgen er gået på jagt efter de personer, som vi i fremtiden skal leve af, og i den kommende tid vil vi gennemføre en stor kortlægning af Danmarks innovative klasse.

Kortlægningen foregår som en form for stafet, hvor vi beder danskerne pege på personer i deres netværk, som er særligt innovative. Med udgangspunkt i kortlægningen vil vi undersøge, hvad der kendetegner de innovative personer. Hvilket mindset repræsenterer de, og hvad skal der til for at stimulere det?

Fakta

Vi er på jagt efter personer, som opfylder ét eller flere af følgende karakteristika:

  • Overpræsterende: Har kunnet levere solide resultater over et længere forløb – resultater, som er markant højere end et defineret gennemsnit, f.eks. standarder og normer inden for en sektor, en branche etc.
  • Progressivt tænkende: Tilhører den type, der ser muligheder i enhver risiko, og ikke omvendt – nationalt som internationalt.
  • Netværkende: Er indstillet på at dele viden og påtage sig ansvaret som rollemodel.
  • Udfordrende: Har evnen, modet og viljen til at udfordre eksisterende holdninger og sædvaner og ikke bøje sig for Janteloven.
  • Sulten: Lader sig ikke stille tilfreds med opnåede resultater, men har appetit på at gå videre, gå nye veje og ekspandere.
  • Risikovillig: Er ikke bange for at fejle og tabe, men opfatter det som led i en lære- og udviklingsproces.
  • Bæredygtig: Har forståelse for de værdier, der skaber et bæredygtigt, sammenhængende samfund samt en bæredygtig virksomhed, og lader det afspejle sig i praksis, f.eks. i form af et socialt ansvar.
  • Passioneret: Har en mission og er i stand til at skabe begejstring og engagement omkring sine ideer og præstationer.
  • Nytænkende: Har overskud og lyst til løbende at tænke nyt, forfra og ud af boksen.
  • Kommunikerende: Bruger også passionen til at kommunikere holdninger og resultater til bredere kredse.

Formålet er ikke alene at finde ud af hvad, men også hvem Danmark i fremtiden skal leve af. Hvem er de personer, som har ideerne, evnen og viljen til at gøre en afgørende forskel – som ser nye muligheder og finder nye løsninger på vores fælles udfordringer?

Du kan nominere

Vi har brug for din hjælp til at identificere disse personer. Derfor inviterer vi dig til at deltage i kortlægningen og nominere de mest innovative personer i dit netværk.

Kortlægningen lukkede for nye nomineringer fredag d. 25. oktober.

Dem, du nominerer, vil modtage en e-mail, der fortæller, at du har nomineret dem. E-mailen vil også opfordre de nominerede til at pege på innovative personer i deres netværk. På den måde håber vi at kunne kortlægge de innovative strukturer, som er grundlaget for at udvikle nye løsninger på samfundets store udfordringer.

Læs mere om kortlægningen her

Kortlægningen vil også spille ind i en stor rapport om Danmarks 100 mest innovative personer, som Mandag Morgen offentliggør til januar.

Hvem kan nomineres?

Fællesnævneren for de personer, vi er på jagt efter, er en stærk innovationsevne samt en særlig evne til at skabe ekstraordinære resultater.

Mandag Morgen har foreløbig opstillet ti karaktertræk, der kendetegner den innovative klasse. Se tekstboks. Men det er i sidste ende op til dig at vurdere, hvem der skal nomineres. Om der er tale om personer med ledelseserfaring, fagmedarbejdere eller specialister, er ikke afgørende. Det vigtigste er, at de har de innovative kompetencer, som Danmark i fremtiden kan leve af.

Du kan læse mere om den innovative klasse her

Alle, der deltager i kortlægningen, vil automatisk få tilsendt et eksemplar af rapporten om Danmarks 100 mest innovative personer pr. e-mail.

Vi håber, at du har lyst til at hjælpe os med at kortlægge Danmarks innovative klasse.

Hjælp Mandag Morgen med at kortlægge Danmarks innovative klasse.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu