Er der et rum eller en afgrund mellem ledere og medarbejdere?

I 2022 blev der talt om en stigende tillidskløft mellem ledere og medarbejdere, og tallene for danskernes stress steg. Samtidig bugner det med ledelsesbøger, podcast og artikler om god ledelse, empatisk ledelse, tillidsbaseret ledelse og meget mere. Så hvad er det, der gør, at ledelse ikke altid kommer til udtryk eller føles sådan, som den var tænkt? Det udforskede en lang række artikler på mm.dk i løbet af året, der gik.

Foto: Colourbox
Stine Bjerre Herdel

Der bliver talt og skrevet enormt meget om "god ledelse". Om nye ledelsesbegreber, nye værktøjer, der skal sikre trivsel, psykologisk tryghed, samarbejde, inddragelse, agilitet osv. – men vi bliver mere og mere stressede, og i 2022 talte vi om "great resignation", demotivation og quiet quitting. Og en undersøgelse fra Microsoft pegede på, at der er en gigantisk tillidskløft mellem ledere og medarbejdere på globalt plan. Så hvad er det, der sker? Hvorfor stemmer virkeligheden ikke altid overens med det vi tror vi siger og gør?

Der er flere artikler på mm.dk, der undersøger, hvorfor ledelse ikke altid kommer til udtryk eller føles sådan, som den var tænkt, og de artikler har virkelig været populære i år. Her er det tydeligt, at det er let at skabe en afgrund og en 'dem og os'-situation, men det er lige så let at udforske det rum, hvor vi bliver klogere på hinanden og løser tingene med respekt og nysgerrighed. Du får artiklerne her:

Bedømt på antallet af bøger og artikler om ledelse med individet i centrum, psykologisk tryghed og frisættende ledelse, skulle man tro, at vi var i ledelseshimlen. Faktum er bare, at performanceledelse og tilgangen til medarbejdere som uendeligt optimérbare produktivkræfter trives i bedste velgående. Og måske har du som leder ikke engang opdaget, at det er dig der gør det? Professor i ledelse, Kurt Klaudi Klausen og ledelsesrådgiver Anders Trillingsgaard hjælper dig her med at finde ud af det.




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu