Nyt Job til  
Lene Skole

Erhvervskvinde skal løfte Ørsted

Som forperson for bestyrelsen i Ørsted skal Lene Skole være med til at finde de løsninger, der kan vende selskabets nedtur til en ny optur. 

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Jens Reiermann

Om

Hvem? 

Lene Skole

Hvilket job? 

Bestyrelsesformand, Ørsted. 

Hvorfra? 

Næstformand i Ørsteds bestyrelse siden 2015. 

 

 

Lene Skole er på vej til at overtage posten som forperson for bestyrelsen i en af Danmarks største virksomheder, Ørsted.

Allerede nu har hun mange titler. Der er de formelle, og så er den helt uformelle.

Lad os tage den uformelle først.

Lene Skole er en uomgængelig rollemodel for de kvinder, der har ambitioner om en placering helt i toppen af dansk erhvervsliv. Det er hun qua sine formelle titler: Lene Skole er administrerende direktør for en af Danmarks mest ambitiøse erhvervsdrivende fonde, Lundbeckfonden, der bl.a. har aktiemajoriteten Falck og i medicinselskabet Lundbeck.

Og så har hun siden 2015 været næstforperson for bestyrelsen i Ørsted.

”Lene Skole har med sine mange topjobs gjort det fantastisk. Hun er en rollemodel, og det er vigtigt, fordi vi burde have langt flere kvinder på posterne som enten forperson eller næstforperson for bestyrelserne i de store danske virksomheder,” siger Marie Louise Mors, der som professor ved Institut for Strategi og Innovation ved CBS er ekspert i bestyrelser.

Ørsted er en af Danmarks 25 største virksomheder og den eneste, hvor staten ejer mere end 50 procent af aktierne. Netop dét gør Ørsted til noget helt særligt.

Som forperson for Ørsteds bestyrelse skal Lene Skole derfor også navigere i et politisk univers, der kan være mere omskifteligt end det, man finder i mange private virksomheder. En evne, Lene Skole har kunnet træne som næstformand i Ørsteds bestyrelse i de seneste ni år. 

Blå bog

Baggrund

  • 2014-nu: Administrerende direktør, Lundbeck Fonden. 
  • 2005-2014: CFO m.m., Coloplast
  • 2000-2005: CFO, Maersk Company Ltd (UK)

Fra sin plads i Ørsteds bestyrelse har hun været en del af Ørsteds nærmest utrolige optur: Ørsted femdoblede sin markedsværdi i perioden fra 2016 til januar 2021, hvor aktien toppede. Nu er kursen faldet lige så dramatisk, og Ørsted har både afleveret et regnskab med et gigantminus og fremlagt en plan for udviklingen frem mod 2030. De hidtidige ambitiøse vækstambitioner er blevet knap så ambitiøse, og på de indre linjer har Ørsted oprustet med kompetencer til at styre de ofte risikobetonede investeringer i for eksempel vindmølleparker langt bedre end hidtil.

Som forperson for bestyrelsen vil Lene Skole have øjnene stift rettet mod Ørsteds strategiske perspektiv.

Hvis planen lykkes, vil Lene Skole for alvor have befæstet sin position som rollemodel for erhvervslivets ambitiøse kvinder.

Rettelse: I en tidligere version fremgik det, at Lundbeckfonden ejede aktiemajoriteten i Ferrosan. Dette er ikke korrekt, ejerandelen er på omkring 30 procent.

Omtalte personer

Lene Skole

Adm. direktør, Lundbeckfonden og Lundbeckfond Invest 2014-, næstformand i Ørsted 2015-
shipping (A.P. Møller-Mærsk 1980), HD i finansiering (CBS 1986)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu