Erhvervsledere: Rammevilkår redder ikke konkurrenceevnen

At skrue på rammevilkår som løn, skat og afgifter løser ikke Danmarks konkurrenceevneproblemer. Det er budskabet fra en række fremtrædende danske erhvervsledere. De efterlyser mere visionære og  fokuserede erhvervspolitiske tiltag, der rækker længere end behovet for at skabe arbejdspladser her og nu. Skarpere prioriteringer, investeringer i infrastruktur og offentlig-private samarbejder er nogle af de instrumenter, der kan skabe private job på både kort og langt sigt. Novozymes’ kommende topchef efterlyser en ”industripolitisk vision” fra regeringens side.

Konkurrenceevnen skal øges, og der skal skabes flere job i den private sektor. 

Sådan lyder den opgave, som statsminister Helle Thorning-Schmidt har udstukket til sine økonomiske ministre. Frem til 1. marts skal Corydon, Vestager, Vilhelmsen, Østergaard, Nielsen og Frederiksen støbe kuglerne til regeringens kommende job- og vækstpakke, der efter planen skal lanceres til foråret. 

Den korte deadline taler for sig selv. Krisen har kostet mere end hundred tusinde private arbejdspladser. Se figur 1. Og regeringen er under stort pres for at skabe job til de tusindvis af ledige, der er på vej ud af dagpengesystemet. 

Login