EU er tæt på 2020-mål, men tre områder halter

EU ser ud til at nå sine 2020-mål om at forbedre beskæftigelsen og skabe smart, bæredygtig og inkluderende vækst. Til gengæld kniber det med socialområdet, energiforbruget og forskningen.

Thor Steen Larsen

EU’s 2020-strategi handler om at forbedre beskæftigelsen og skabe smart, bæredygtig og inkluderende vækst. Målet for forbedret beskæftigelse er inden for rækkevidde, og målet om videregående uddannelse er allerede nået.

EU nærmer sig også målet for genanvendelig energi, mens det kniber med det samlede energiforbrug, som er voksende. Også målene om tre pct. af BNP brugt på forskning og udvikling (R&D) samt færre personer med risiko for fattigdom eller social eksklusion har lange udsigter.

 

Læs også

Flere rige og gamle samt færre unge og fattige i 2030. Ifølge ny Brookings-analyse vil der i verdens estimerede, fremtidige befolkning på 8,3 mia. mennesker være 800 mio. flere over 30 år og 100 mio. færre under. Desuden vil 1,1 mia. færre være fattige.

Vive: Positive resultater fra Den regionale uddannelsespulje. Nye tal viser, at deltagere i kurser sponsoreret af uddannelsespuljen kommer i højere grad i beskæftigelse og har lavere ledighed i et til to år efter kursusstart end lignende ledige i andre typer af aktivering. Det gælder særligt for ufaglærte. 

Hver femte er ansat i et udenlandsk ejet firma. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at i 2017 var 21 pct. af lønmodtagerne i den private sektor ansat i et udenlandsk ejet firma. De næsten 7.700 udenlandsk ejede firmaer i Danmark havde i 2017 311.000 ansatte og stod for 24 pct. af omsætningen. 

 


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu