EU er vigtigt for Løkke

Lars Løkke Rasmussen går til EP-valget på en langt mere EU-positiv dagsorden og retorik, end man har hørt fra ham i flere år. Venstre vil styrke EU's skatte- og klimapolitik. Løkke kan drage nytte af et sent folketingsvalg til at sikre sig et EU-job, selvom han skulle tabe statsministerposten.

Lars Løkke Rasmussen fremstår i maj 2019 som en langt mere EU-positiv politiker, end man tidligere har oplevet ham. Samtidig har statsministeren både på det politiske plan, og hvad angår Venstres hold af kandidater til europaparlamentsvalget klart markeret, at det er ham, der lægger linjen i Venstre EU-politik i 2019.

Løkkes engagement i EP-valgkampen, der nu er i fuld gang, bygger uden tvivl på en grundlæggende analyse, der går ud på, at Danmark både økonomisk og politisk har store fordele af EU-samarbejdet i en tid, hvor Brexit og Trump har gjort det nødvendigt for Danmarks statsminister at foretage en hurtig nyorientering af Danmarks udenrigspolitik. Men samtidig står også klart, at den kalendermæssige nærhed mellem EP-valget 26. maj og valget til Folketinget, der senest skal finde sted 17. juni, har givet statsministeren en usædvanlig mulighed for at skabe en hidtil uset sammenhæng mellem valget til først EU’s parlament og derefter til det danske.

Login