Europa må tage ansvar for sin egen sikkerhed

Donald Trumps magtovertagelse i Washington er et wake-up call til de europæiske nationalstater om at tage reelt ansvar for Europas skæbne. Det kan de kun gøre ved at styrke samarbejdet i EU og NATO.

Donald Trumps magtovertagelse i USA er en historisk og ubehagelig udfordring for Europa som helhed og ikke mindst for Danmark, der i årtier har haft den siddende præsident i Washington som sin udenrigspolitiske ledestjerne.

Forud for indsættelsen af den uberegnelige byggematador i Washington på fredag står det klart, at manden er mere optaget af at smiske for Ruslands præsident, Vladimir Putin, end af overhovedet at tale med USA’s historiske allierede i Europa.

Trumps flirt med Putin er politisk set helt uacceptabel set fra Europa, i og med at den russiske præsident ikke lægger det mindste skjul på, at hans mål er at undergrave det EU og det NATO, som siden afslutningen på Anden Verdenskrig har været grundpillerne i en historisk lang periode med voksende frihed, demokratisering og massiv velstandsforøgelse.

Login