Techtendenser af 
Peter Hesseldahl

Fabrikken, der kan forvandle to milliarder brugte flasker til ren ny plastik

Vi bruger bjerge af engangsflasker og plastikbakker til mad, og ni tiendedele af dem ender på lossepladser, i forbrændingen eller naturen. Novozymes er i gang med at bygge en fabrik, der kan omdanne affaldet til ren, ny plastik ved hjælp af enzymer.

Foto: Carbios

Biologiens egne løsninger

I en serie af artikler undersøger Mandag Morgen, hvilke muligheder for innovation og forretning der åbner sig, når vi bliver bedre til at forstå og udnytte naturens egne mekanismer.

Tidligere artikler

Biosolutions kan blive en ny dansk supersektor

Novozymes og det franske biotechselskab Carbios er i gang med at opføre en fabrik i Frankrig, der skal genanvende plastik svarende til to milliarder flasker årligt. 

Sædvanligvis indebærer genanvendelse af plastik, at kvaliteten forringes. Farverne bliver blandet, plastikken bliver forurenet, og de kemiske egenskaber bliver dårligere og dårligere.

Den kommende fabrik vil imidlertid udnytte et nyudviklet enzym, der er i stand til at bryde PET-plast helt ned til dets grundlæggende bestanddele, så resultatet er en plast, der er fuldstændig ren og har samme egenskaber som ny plastik. 
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024