FAQ om praktik på Mandag Morgen

Mandag Morgen er for dig, der ikke kan lade være med at stille de store spørgsmål og blive ved med at søge svarene. 

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget

Hvad lærer jeg af at være i praktik på Mandag Morgen?

På Mandag Morgen er du en del af en lille redaktion, der arbejder tæt sammen. Derfor sparrer du hele tiden både med din redaktør og dine kolleger, som du også ofte vil lave projekter sammen med. Gennem praktikken har du desuden månedlige læringsdage og en fast tilknyttet praktikantvejleder, der fungerer som mentor for dig gennem hele forløbet. Men først og fremmest er Mandag Morgen er et godt sted at gro, fordi her er plads til dine ambitiøse ideer og coaching til at få dem op at flyve.

Mandag Morgens praktikanter kan ikke kun læses i ugebrevet og på mm.dk. Her sætter dine historier ofte dagsorden i resten af samfundet og bliver til citathistorier i andre medier. 

Hvad forventer I af mig?

Vi forventer, at du kommer for at lære, og at du, inden du forlader os igen, er blevet bedre end de fleste til at researche systematisk, vinkle originalt og dokumentere din historie. Vi forventer, at du ligesom os elsker at skrive, men at du også har lyst til at formidle din viden med grafikker, modeller og hårde fakta. Og så tror vi, at du søger Mandag Morgen, fordi du kan lide at se verden i sammenhænge og ikke kan lade være med at analysere den.

Dit år på Mandag Morgen 

Gennem dit år her, sidder du  sammen med en af redaktionens faglige øer i 3-4 måneder ad gangen. Det betyder, at du altid har mulighed for faglig sparring med en uddannet - og at I ofte vil arbejde sammen om fælles projekter. 

  • Politik & Velfærd (Torben & Jens) 
  • Grøn omstilling, EU & økonomi (Claus)
  • Ledelse (Stine)
  • Digital omstilling (Peter)

Hvem bliver mine læremestre?
Dine nærmeste kolleger er Stine Bjerre HerdelClaus Kragh, Jens Reiermann, Torben K. Andersen, Peter Hesseldahl. Du kommer også til at arbejde tæt sammen med Michael Hernvig, grafisk designer, og vores studenter, der hjælper med grafikker, research mm.  

Redaktionschefen hedder Mikkel Gottlieb og chefredaktøren er Andreas Baumann.

Og så er der alle Mandag Morgens hus-fæller: Tænketanken Mandag Morgen, som vi ofte laver live-events sammen med. Netværksarrangøren Arena, der står for Mandag Morgens faglige netværk. Og selvfølgelig Altingets mange nicheportaler, podcasts og søstermedier i Norge og Sverige. 


Hvad kan I lokke med?
Som praktikant har du mulighed for at komme igennem med stort set alt, hvis du har den rigtige ide.

Ud over praktiklønnen tilbyder vi fri telefon, en billig og god frokost, to gode fester med kollegerne om året og ad hoc fredagsbarer.

I Ny Kongensgade 10 møder du ind på en journalistisk arbejdsplads i vækst, hvor ideerne flyver frit og ofte omsættes hurtigt til nye eventyr. Her er en usædvanlig stærk iværksætterånd, kombineret med en solid faglighed med fokus på substans.

Du bliver en del af et levende mediehus, hvor gården er indrettet til udendørs forsamlingshus for alt fra intern festivitas til talks for toppolitikere.

Men måske allervigtigst, så giver vi dig en uddannelse, der kan gøre dig til en af Danmarks mest efterspurgte journalister. 


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu