Fem afgørende slag kan give Thorning fire år mere

Det kan godt være, at det umiddelbart ser sort ud for regeringen, der lider af kronisk modvind i meningsmålingerne, men der er alligevel mulighed for, at SR-regeringen kan genvinde magten, når folketingsvalget bliver udskrevet. Det viser Mandag Morgens analyse, der på baggrund af samtaler med ministre, politikere på tværs af partierne og centrale embedsfolk udpeger fem must-win battles for Helle Thorning-Schmidt. Statsministeren skal træde i karakter, se at få skabt ro internt i sit parti, og samtidig skal der skabes fælles fodslag med regeringspartneren og den nye R-leder. Finansloven ser ud til at blive den rødeste i mange år, og med et kompromis om den helt store knast, dagpengene, kan der skabes ro på den front. Til slut skal Thorning bevise, at regeringens reformer begynder at virke.

Lørdag den 20. september udspiller der sig to vigtige begivenheder i dansk politik. Den ene foregår i Herning. Den anden i Aalborg.

I Herning kan Kristian Thulesen Dahl fra sin talerstol på Dansk Folkepartis årsmøde bade sig i succes. Idemanden til den stærkt omstridte dagpengereform har udsigt til et kanonvalg, til stor indflydelse under en ny borgerlig regering og til at høste klapsalver for sine tanker om at lave et mere konjunkturafhængigt dagpengesystem.

På samme tid skal statsminister Helle Thorning-Schmidt på Socialdemokraternes kongres holde en af sin regeringstids vigtigste og sværeste taler. Hun risikerer at blive skydeskive for et bombardement af kritik for nu på 3. år at forsvare den dagpengereform, som hun grundlæggende var imod, og som koster partiet masser af vælgere. De radikale har ikke givet Thorning noget valg.

Login