Fem nye fag til fremtidens arbejdsliv er dukket op på universiteterne

Arbejdslivet er under forandring, så det samme er uddannelserne. Nye emner som klimavenligt design, etisk brug af kunstig intelligens og iværksætteri i metaverset er kommet på skemaet på universiteter i USA. Her er fem fag på vej frem.

Foto: Francesco Ciccolella

Fremskridtene indenfor kunstig intelligens og metaverset kommer til at ændre vores verden og skaber behov for nye fag på skoleskemaerne i de kommende år. Ifølge uddannelseseksperter vil de studerende på universiteter og andre videregående uddannelser både skulle holde fast i de velkendte kompetencer og tilegne sig nye for at kunne følge med i udviklingen på en række områder. Her er et kig på nogle af de nye emner, som allerede er på vej ind i pensum på nogle uddannelser.

Store tech-selskabers enorme investeringer i metaverset kan åbne for profitable muligheder for fremtidens iværksættere. Nye fag på universiteterne skal have til formål at lære de studerende, hvordan de kan tjene penge i det stadig ukendte og uvante miljø i Metaverset. University of Virginia’s Darden School of Business udbyder allerede til efteråret et kursus i, hvordan man skaber værdi i Metaverset.

Francesco Ciccolella

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu