Fokus på mennesker løser ghettoproblemer bedre end nedrivning af bygninger

Aalborg Kommune røg af ghettolisten i 2016, og før jul fulgte blandt andre Svendborg trop. Ingen af kommunerne fulgte statsministerens råd om at rive blokke ned, de fokuserede i stedet på en samlet indsats med individet i centrum.

I sin seneste nytårstale brugte statsminister Lars Løkke Rasmusen meget tid på at snakke om ghettoudfordringerne – som han har gjort flere gange før. Statsministeren nævnte tre overordnede greb i bekæmpelsen af ghettoer, og det første var nedrivning. Riv bygningerne ned og genhus beboerne.

Det har ikke været Aalborg Kommunes tilgang. De har renoveret nogle boliger og bygget nye op, der indeholder både almene boliger og ejerlejligheder. Men deres primære fokus har ifølge rådmand Mai-Britt Iversen (A) været en samlet indsats med fokus på de enkelte individer. Fra helt ung alder.  

”Vi bruger blandt andet sociale normeringer, så der er flere pædagoger, hvor børnene er udfordrede. Og så spørger vi ikke, om de skal i daginstitution, vi spørger hvor,” siger Mai-Britt Iversen, der har ansvaret for Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen.  

Login