Folkeskolen kan løse dansk vækstkrise

Folkeskolen kan redde dansk økonomi, viser nye tal fra OECD. Over 10.000 milliarder kr. kan Danmark føje til den årlige vækst frem mod 2090, hvis det lykkedes at bringe de danske skoleelever på niveau med Finland, der trods et lavere uddannelsesbudget er langt bedre til at få de svageste elever med. Det stiller krav til den danske folkeskole om at levere langt bedre resultater i fag som naturfag, matematik og læsning. Frem for flere penge efterspørger eksperter et radikalt holdningsskifte, der for alvor anerkender uddannelse som en afgørende forudsætning for fremtidens vækst.

Danmark kan hente milliarder, hvis man bringer den danske folkeskole på niveau med den finske.

I øjeblikket går Danmark glip af en mervækst på ca. 0,8 pct. af BNP om året, fordi danske skolebørn er fagligt bagud i forhold til deres finske kollegaer. Lykkes det at bringe de danske elever op på samme niveau, vil det i løbet af de næste 80 år i kroner og ører kunne give en ekstra-gevinst på ca. 10.100 milliarder.

Det fastslår en ny rapport fra OECD, der bygger på omfattende analyser af sammenhængen mellem landes økonomiske vækst og uddannelsesniveau.

Login