Historien i tal

Foreningsidræt hjælper børn i udsatte boligområder

Foreningsidrætten har store positive effekter på børn i udsatte boligområder, viser undersøgelse fra Danmarks Idrætsforbund, der har interviewet 300 foreningsaktive børn fra blandt andet Vollsmose, Hundige og Ishøj.

Bedre skolegang, højere grad af tryghed, mere livskvalitet og bedre fællesskaber. Det er nogle af de positive effekter, børnene i belastede boligområder oplever, efter de er begyndt til foreningsidræt. Det viser en undersøgelse fra Danmarks Idrætsforbund.

Resultaterne af undersøgelsen tegner et positivt billede af effekterne ved at dyrke foreningsidræt i de udsatte boligområder. Effekterne kan blandt andet aflæses på en lang række områder, der i øjeblikket er stor politisk fokus på, og som der generelt investeres mange ressourcer i at løfte. Det gælder områder som skolegang, fællesskab, tryghed og livskvalitet.

DKunge

Undersøgelsen er foretaget blandt 300 medlemmer af forskellige idrætsforeninger, der er støttet af DIF’s indsats for idræt i belastede boligområder, DIF get2sport.

Også i forhold til tryghed er der en tydelig effekt. Trygheden er generelt lavere i de udsatte boligområder end i resten af Danmark, men. 65 pct. af de adspurgte medlemmer svarer, at de føler sig mere trygge, hvor de bor, fordi de kender folk fra deres idrætsforening.

Hent PDF

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu