Forskning: Finansverdenen tiltrækker svindlere

Forskere mener at have fundet formlen for uærlighed. Ifølge nyt studie er Britta Nielsens formodede svindel for millioner i Socialstyrelsen en statistisk undtagelse, og forskernes nye fund kan være med til at forklare svindelnumrene blandt mandlige topfolk i finansverdenen. Høj løn og løgnagtighed følges ad. Og så er mænd – statistisk set – større løgnere end kvinder.

Hvis du skal købe en brugt bil, og du vil have så lille risiko som muligt for at blive snydt, så køb hellere bilen af en kvindelig sosuhjælper end af en mandlig bankdirektør.

De ærligste mennesker i Danmark er nemlig – statistisk set – kvinder i den offentlige sektor med en relativt lavere løn i forhold til det private. Mens dem med størst sandsynlighed for at være løgnagtige er mænd med højtlønnede jobs i finanssektoren.

En provokerende konklusion, der kan lyde, som var den snarere hentet i rødstrømpernes Femølejr end blandt seriøse forskere på Københavns Universitet og London School of Economics and Political Science. Men prøv at hæng på alligevel. For forskerne har gode argumenter, videnskabeligt belæg og seriøse udregninger og formler til at understøtte påstanden.

Login