Græsk genstart giver nye ­investeringsmuligheder

Genopretningen af Grækenland går nu ind i sin næste fase. De private investorers nedskrivning af græske lån med 100 milliarder euro har lettet presset for yderligere offentlige besparelser. Nu er fokus ved at flytte sig over mod, hvordan man genskaber den vækst, der kan løfte græsk økonomi ud af krisen på længere sigt. En taskforce sammensat af eksperter fra det meste af Europa arbejder nu sammen med de græske myndigheder på at gøre Grækenland til et mere attraktivt sted at drive forretning. Mandag Morgens kilder vurderer, at Grækenland efter krisen kan blive interessant for investorer og virksomheder inden for grøn energi, infrastruktur, digitalisering og turisme.

Den græske genopretning er på vej ind i sin næste fase. Den seneste hjælpepakke og de private kreditorers modstræbende accept af at skære 100 milliarder euro af landets gæld har lettet presset for yderligere voldsomme besparelser på de offentlige budgetter.

Nu er fokus ved at skifte til, hvordan der kan skabes vækst i det gældsplagede land. For hvis den græske stat skal have en chance for at betale af på den resterende gæld, skal der fyres op under den græske økonomi – og det kan kun gå for langsomt.

Hovedudfordringen er tilførsel af kapital. Grækenland har en kæmpe udfordring med at overbevise både græske og udenlandske investorer om, at Grækenland er et nemt, sikkert og rentabelt sted at investere.

Login