Grøn vækst i ulande skaber danske eksportmuligheder

Investeringer i vedvarende energi og klimavenlige teknologier er ved at få momentum i udviklingslandene. Både Danmark og FN har etableret klimafonde, der skal bane vej for flere private investeringer, og store dele af den danske udviklingsbistand er nu målrettet grøn vækst i Afrika. Det giver nye muligheder for danske cleantech-virksomheder. ”Kunderne står allerede i butikken,” siger udviklingsministeren. Nomineringerne til årets Sustainia Award, der uddeles på torsdag, viser, at de nye økonomier er en motor for bæredygtig innovation.

Når det på torsdag, ved en stort anlagt prisceremoni i Det Kongelige Teater i København, afsløres, hvilken af de 10 finalister der løber med årets Sustainia Award, er det et af flere tegn på et voksende globalt marked for bæredygtige teknologier.

Vinderprojektet kan bruge rampelyset til at promovere sig som den næste bæredygtige investeringssatsning og med lidt held slå igennem på markederne i eksempelvis Afrika. Her har sidste års vinder, Azuri Technologies, haft succes med at levere pay-as-you-go-solenergi til lavindkomsthusstande uden traditionel elforsyning.

I verdens udviklingslande, hvor klimaforandringerne rammer hårdest, stiger efterspørgslen efter vedvarende energi, bæredygtigt landbrug og vandteknologi mærkbart. Det samme gør viljen til at investere i de bæredygtige teknologier.

Login