Grønne investeringer er gået fra niche til normalt

GRØN OMSTILLING Engang var værdibaserede banker en lille niche for idealister – i dag tilbyder selv de største pengeinstitutter og investorer grønne løsninger. Direktøren for Europas næststørste værdibaserede bank har været med fra starten til nu, hvor så mange investorer vil være etiske, at der er fare for en grøn boble. 

Peter Hesseldahl

Peter Blom startede som frivillig i den lille, nystiftede hollandske bank Triodos i 1980. Dengang var Triodos den eneste bank, der fokuserede på at yde lån til miljøvenlige virksomheder. 

I dag er Peter Blom øverste direktør i pengeinstituttet, der nu har kontorer i fem lande og betjener 721.000 kunder – inklusive mange i Danmark gennem samarbejdet med andelskassen Merkur.

I mellemtiden er bæredygtighed blevet big business. Mange grønne virksomheder er vokset til globale giganter, klimaet er blevet den altoverskyggende dagsorden, og ethvert pengeinstitut med respekt for sig selv har travlt med at udvikle grønne porteføljer, der kan opfylde kundernes voksende etiske krav. Spillet er skiftet.

Dokumentation

Triodos
·      Det næststørste værdibaserede pengeinstitut i Europa.
·      Kontorer i fem lande.
·      721.000 kunder, 292 millioner euro i omsætning, og forvalter aktiver for 17,7 milliarder euro.
·      Stiftet i 1980.
·      Tæt samarbejde med Andelskassen Merkur, som markedsfører Triodos’ investeringsfonde til danske kunder.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu