Nyt Job til  
Morten Østergaard

Han skal lægge fortiden bag sig og realisere det digitale klimaguldæg

Morten Østergaard skal realisere de mange vækstmuligheder, som digitale klimaløsninger åbner for – i lyset af et historisk politisk exit.

Nyt job

Hvem? Morten Østergaard

Hvilket job? Klimarådgiver for cBrain

Hvorfra? Medlem af Folketinget og tidligere politisk leder for De Radikale

Den største udfordring?

Efter måneders radiotavshed og sygemelding meldte Morten Østergaard i sidste uge ud, at han træder ud af Folketinget og går ind i det private erhvervsliv. Fra 1. august skal han være klimarådgiver for IT-virksomheden cBrain og stå med ansvaret for at udvikle virksomhedens strategi for klimaløsninger.

Det er et område med store vækstmuligheder. Data, AI og internet of things er i dag bredt anerkendt som forudsætninger for den grønne omstilling. Blandt andet konkluderer et studie for mobilselskabernes organisation GSMA, at mobilsektoren står for cirka 0,4 procent af det globale CO2-aftryk, men har et potentiale for at forhindre udledninger, der er 10 gange så store som sektorens egne udledninger. Klimapartnerskabet for service, IT og rådgivning fremhæver også de store vækstmuligheder og skriver blandt andet, at den danske IT-sektor har gode forudsætninger for at “skabe nye markeder for grønne løsninger i ind- og udland, drive ny adfærd og skabe løsninger for egne, men særligt andre sektorer, som understøtter Danmarks grønne omstilling.”

Og det er netop de vækstmuligheder, som Morten Østergaard i sin nye rolle som klimarådgiver skal gribe. cBrain leverer software-løsninger, som understøtter digitalisering af sagsgange, forretnings- og vidensprocesser, og har i dag primært den offentlige sektor som kunde. Udover dette henter virksomheden omkring 10 procent af sine indtægter fra Tyskland, England, Frankrig, USA og De Forenede Arabiske Emirater og har en erklæret vision om at ville “medvirke til at skabe stærke og handlekraftige institutioner globalt” – og hermed understøtte den bæredygtige omstilling.

Her vil Morten Østergaard uden tvivl kunne bruge sin politiske erfaring og sit netværk både nationalt og internationalt til at skaffe sig adgang og potentielle nye ordrer i bogen. Hans exit fra politik og sagerne omkring hans adfærd klæber dog stadig til hans navn, og det har også været fokus i omtalen af hans jobskifte.

Derfor bliver det en opgave, både for Morten Østergaard og for hans nye arbejdsplads, at lægge låg på det, så der bliver rum til at fokusere på selve forretningsudviklingen. Her kan han eventuelt skele til tidligere politiske profiler som Hans Engell og Lene Espersen, der begge er lykkedes med at ride mediestormen af og skabe sig en ny karriere uden for Christiansborgs mure.

Baggrund

2005-2021: Medlem af Folketinget

2014-2020: Politisk leder for De Radikale

2015-2020: Gruppeformand for De Radikales folketingsgruppe

2014-2015: Økonomi- og indenrigsminister

2014-2014: Skatteminister

2011-2014: Minister for forskning, innovation og videregående uddannelser

2001-2005: Projektleder og senere markedschef for digital forvaltning, Dafolo

1997-2006: Statskundskab, Aarhus Universitet

Omtalte personer

Morten Østergaard

Klimarådgiver, cBrain, fhv. politisk leder (R), MF og minister
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2006)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu