Nyt Job til  
Søren Kvorning

Han skal sikre resiliens i danskernes forsyning

Ustabilitet og protektionisme præger den globale udvikling. Derfor er forsyningssektoren nødt til at ruste sig til den næste krise, vurderer Søren Kvorning, ny CEO i teknologi- og forsyningsvirksomheden Kamstrup.

Stine Bjerre Herdel

Om

Hvem? 
Søren Kvorning

Hvilket job? 
CEO, Kamstrup 

Hvorfra? 
CEO, Enabl A/S

Aldrig har forsyningsbranchen stået over for større opgaver. Der er både en rivende teknologisk udvikling, den grønne omstilling stiller krav til udvikling af nye energikilder, og så er der ikke mindst kravet om resiliens i forsyningen i en tid, hvor geopolitisk usikkerhed truer danskernes forsyningssikkerhed af vand og energi.

De opgaver bliver uomgængelige for Søren Kvorning, når han fra 15. marts bliver ny topchef i teknologi- og forsyningsvirksomheden Kamstrup.

”Der er en urolighed i verden, der blandt andet betyder mere protektionisme og større ustabilitet. Så den krise i forsyningskæden, som vi så i forbindelse med coronakrisen, den er jeg overbevist om, at vi kommer til at se igen. Derfor optager det mig meget, at vi som forsyningsleverandør bedst muligt ruster os til at kunne stå stærkt, når det sker,” siger Søren Kvorning.

Her ser Søren Kvorning diversitet som et helt afgørende parameter for succes. Både diversitet i sammensætningen af ledergrupper og fagteams i Kamstrup, men også diversitet i teknologiske løsninger og diversitet i leverandører og geografiske afhængigheder. 

Blå bog
  • 2022-2024: CEO, Enabl A/S
  • 2020-2022: Senior Vice President, Danfoss Drives
  • 2018-2020: President, Asia, Pacific Region, Danfoss Drives
  • 2015-2018: Vice President, Head of Asia, Pacific & India Region, Danfoss Drives
  • 2014-2015: Senior Sales Director, Danfoss Drives
  • 2013-2014: International Sales Director, Bramidan
  • 2010-2013: International Sales Director, Danfoss Drives mm.

”Jo mindre man er afhængig af én måde at se tingene på og én måde at gøre tingene på, jo mere agil og modstandsdygtig er man,” lyder forklaringen.

Udover brud på leverandørkæder er også cybersikkerhed øverst på listen over udfordringer, som Søren Kvorning skal forholde sig til i sin nye rolle. Bekymringen for, om ondsindede personer kan overtage eller ødelægge vores forsyning af el og vand er nemlig i de seneste år blevet markant større. Cybersikkerhed har derfor meget højt fokus i både direktion og bestyrelse, forsikrer Søren Kvorning.

”På det seneste er vi blevet langt mere bevidste om, hvad der egentlig udgør ’kritisk infrastruktur’ i Danmark, og den udgøres i høj grad af forsyningskæder, som Kamstrup er en del af. Derfor skal vi fortsat kunne levere de tekniske løsninger, der sikrer vores kunders infrastruktur mod den slags angreb,” siger han.

Søren Kvorning kommer fra en stilling som CEO i vindingeniørvirksomheden Enabl A/S og har desuden en lang karriere inden for grøn teknologi bag sig i den globale elektronikproducent Danfoss Drives.

Omtalte personer

Søren Kvorning

CEO i Kamstrup


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu