Headhuntere i hård kamp om finanselitens gunst

De mange omvæltninger i den finansielle sektor har gjort branchen til et særdeles lukrativt marked for landets headhuntere, og flere kaster sig nu ind i kampen om de prestigefyldte opgaver.

Den finansielle sektor er blevet en lukrativ jagtmark for landets førende headhuntere. Banker, forsikringsselskaber og pensionskasser har gennem de senere år haft akut brug for stærke kompetencer fra ind- og udland for at følge trit med den tiltagende regulering og de mange nye udfordringer, man står overfor på den teknologiske front. Samtidig er både de hjemlige og udenlandske fonde i stigende grad blevet vigtige kunder, i takt med at fondenes aktivitetsniveau er steget markant de senere år.

Det gør den finansielle sektor til et sted, hvor man som headhunter i langt højere grad end tidligere er nødt til at lægge en dedikeret indsats, hvis man vil lande de mest prestigefyldte og lukrative opgaver. Flere af landets førende headhuntere opruster derfor nu med henblik på at stå stærkere, når de skal slås med rivalerne om de store mandater.

”Finans, herunder finansielle services, fylder 30-40 pct. af vores forretning og er fortsat den største sektor både herhjemme og i Skandinavien. Udviklingen i den finansielle sektor går stærkt for tiden, og kravene til kandidaterne stiger. Derfor er man som search-firma nødt til at være både mere fokuseret og specialiseret end tidligere, hvor der var flere generalister,” siger ledende partner i Russels Reynolds danske afdeling Peter Gramkov.

Login