Her er Danmarks førende headhunter

Hvem ringer erhvervslivet til, når der skal findes en ny topchef? Kom med ind bag de lukkede døre hos landets førende headhuntere, hvor især en aktør sidder tungt på markedet.

Den øverste elite af headhuntere sidder tungt på flæsket herhjemme. Men flere af de førende aktører befinder sig i en brydningstid, hvor nye alliancer og teknologi på sigt kan få stor indflydelse på den aktuelle magtbalance.

Sådan lyder vurderingen ikke blot fra branchen selv, men fra en række førende bestyrelsesformænd, der normalt løfter røret og ringer efter firmaer som Egon Zehnder, Amrop, Spencer Stuart og Russel Reynolds, når der skal findes en ny topchef. Især schweiziske Egon Zehnder har i mange år haft en dominerende position herhjemme.

Zehnder har ellers undergået en løbende udskiftning i toppen i de senere år, hvor først Claus Colliander forlod virksomheden, og senest har den erfarne seniorpartner Lars Bo Jørgensen valgt at skrue ned for opgaverne. Alligevel er det stadig Egon Zehnder, som de fleste formænd og topfolk i dansk erhvervsliv peger på som landets førende aktør, og ledende partner Peter Levin hæfter sig da også ved, at firmaet i det netop afsluttede regnskab kan notere betydelig fremgang.

Login