Her er de dyreste og billigste pensionsselskaber

Der er massiv forskel på pensionsselskabernes prissætning og afkast inden for markedsrente. Sampension ligner en suveræn vinder, mens Danica og ISP er blandt de dyreste og ikke kan følge med på afkast. Danske Banks pensionsselskab lover snarlig bedring.

Det kan være afgørende for levestandarden for pensionister, om de har valgt et veldrevet eller et mindre veldrevet pensionsselskab. Forskellene er store, og der er ikke samklang mellem høje omkostninger og gode afkast. Sådan ser billedet ud i en sammenligning af priser og afkast i en analyse med tal fra Fakta om Pension, som erhvervsmediet InsideBusiness har foretaget.

Værst ser det ud for Danske Banks pensionsselskab, Danica. Ikke blot humper koncernen derudad med et nettoafkast efter investeringsomkostninger på 6,5 pct. fra 2014 til 2016. Danica er også den dyreste aktør i sammenligningen med en ÅOP (årlige omkostninger i procent) på 1,2. Mere end dobbelt op i forhold til Sampension, som har den billigste ÅOP på 0,5 pct.

Investeringsdirektør Jesper Langmack fra Danica påpeger, at koncernen arbejder intenst for at ændre billedet på investeringssiden, som allerede er bedre i både 2016 og 2017:

Login