Her er en topchef, der lader sine medarbejdere arbejde hvor og hvornår de vil

Det giver ikke mening at insistere på, at alle medarbejdere skal sidde i det samme hus i det samme tidsrum og glo ind i en skærm, mener Matt Mullenweg, administrerende direktør i firmaet Automattic. Asynkront arbejde er fremtidens måde at arbejde på, mener han.

Foto: Carolyn Fong/The Wall Street Journal

Over hele verden forsøger virksomheder at finde ud af, hvordan fremtidens arbejdsliv kommer til at forme sig. Matt Mullenweg, som er administrerende direktør i Automattic – selskabet bag WordPress.com – siger, at hans medarbejdere allerede udlever det fremtidige arbejdsliv.  

Under coronapandemien vænnede mange kontoransatte sig til at arbejde på skæve tidspunkter. 9-17-rutinen blev droppet, så der blev plads til børnepasning og andre pligter.

Hos Automattic har den fleksibilitet været normen helt fra starten i 2005. Automattic var en pioner inden for såkaldt asynkront arbejde, der ikke alene giver medarbejderne frihed i forhold til, hvor de befinder sig, men også når det kommer til deres arbejdstider. Selskabet har 1.876 ansatte i 97 lande, og de arbejder allesammen asynkront, hvilket vil sige, at de selv bestemmer, hvornår de arbejder. De skal nå en række bestemte mål, men de bestemmer selv, hvornår og hvor meget de arbejder.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu