Højden til loftet og længden til døren

KOMMENTAR: Der er blevet iltfattigt i folketingsgrupperne med den meget stramme styring af den eksterne kommunikation, der er lagt ned over alle partierne i dag.

Der har sneget sig en interessant ny målestok ind i dansk politik, efter at Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, forleden greb ud efter det store baseballbat og sendte den tidligere næstformand i partiet, Kristian Jensen, helt ud af banen med et højlydt drøn – plukket for alle ordførerposter og udvalgsmedlemskaber og fundet skyldig i at have overtrådt interne spilleregler.

Venstreformænd og Venstrepolitikere har ellers gennem en årrække rådyrket udtrykket, at ”i Venstre er der højt til loftet og langt til døren”. Her skulle man ikke have kaffeklubber eller fraktioner og heller ikke straffeaktioner, som det er oplevet i S, SF og andre partier.

Så sent som i sin tiltrædelsestale på landsmødet dyrkede den nye formand udtrykket og understregede værdien af forskellighed og debat i partiet, selv efter en opslidende intern tumult og et formandsskifte. Som hans forgænger, Lars Løkke Rasmussen, understregede han, at Venstre er et så stort og bredt parti, at uenighed kan forekomme. Men samme Ellemann-Jensen har nu med vanlig sans for onelinere føjet en ny dimension til yndlingsudtrykket.

Login