Nyt Job til  
Vibe Klarup

Hun skal holde regeringen i ørerne

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Torben K. Andersen

Største udfordring

Nyt job

Hvem? Vibe Klarup

Hvilket job? Generalsekretær i Amnesty International Danmark

Hvorfra? Direktør i hjemløseorganisationen Hjem til Alle

Når Vibe Klarup tiltræder jobbet som generalsekretær i Amnesty den 1. december, får organisationen en erfaren leder, der har viet en stor del af sit arbejdsliv til at hjælpe sårbare grupper i samfundet.

Det får Amnesty brug for, hvis organisationen skal løfte sine visioner de kommende år.

Globaliseringen har medført øget social og økonomisk ulighed. Det har mange steder på kloden ført til social uro, diskrimination og racisme. Samtidig er de internationale konventioner om menneskerettigheder ikke længere fredet som en slags hellige søjler på samme måde som tidligere, men bliver konstant udfordret.

Kampene for frihed og lighed bliver derfor to af de temaer, som kommer til at stå øverst på Vibe Klarups dagsorden de kommende år. De er tæt forbundne og udgør de to topprioriteter i Amnestys globale strategi frem til 2030, som den danske afdeling af Amnesty skal være med til at implementere.

Som ny generalsekretær vil den 52-årige Vibe Klarup også have fokus rettet mod de danske asylregler, erhvervslivets respekt for menneskerettigheder i sine værdikæder og overvågning af techgiganter som Facebook.

I den seneste årsrapport fra Amnesty får Danmark kritik for blandt andet sin behandling af asylansøgere i Udrejsecenter Ellebæk og for ikke i høj nok grad at forpligte det danske erhvervsliv til at respektere menneskerettighederne.

Det fokus vil Amnesty fortsætte med at have de kommende år. Organisationen vil holde et vågent øje med, om den danske regering forsøger at undergrave retten til frit at kunne søge asyl. Den vil intensivere sit arbejde imod vilkårlig overvågning fra både techgiganter og myndigheder. Og den vil presse på for at sikre, at virksomheder gennem dansk og europæisk lovgivning forpligtes til at udøve nødvendig omhu for at undgå alvorlige krænkelser af menneskerettighederne i hele værdikæden. 

Baggrund

2016-2021: Direktør i Hjem til Alle

2014-: Selvstændig i Vibes Kontor

2012-2013: CEO, Psykiatrifonden

2005-2011: CEO, Danner

2002-2005: Leder, Stenløse kommune

1997-2002: Konsulent, Mandag Morgen

Diverse tillidsposter, blandt andre som formand for Rådet for Socialt Udsatte (2020-), formand for Frivilligrådet (2012-18), næstformand i Børns Vilkår (2014-17), formand for Cevea (2015-16), formand for Sherpa (2013-14), næstformand for Roskilde Universitet (2012-17) og formand for Foreningen Folkemødet (2020-).

Omtalte personer

Vibe Klarup

Generalsekretær, Amnesty International Danmark, fhv. formand, Foreningen Folkemødet
cand.scient.adm. (Roskilde Uni. 1996)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024