Hvad er verdens bedste bæredygtige løsninger?

Hvilke projekter skal med på Sustainia100-listen over verdens bedste bæredygtige løsninger og have muligheden for at vinde Sustainia Award 2013? Nu har du mulighed for at nominere grønne virksomheder, løsninger og projekter til den internationale bæredygtighedsliste.

Frem til 22. marts i år kan organisationer, virksomheder, forskere og andre initiativer fra hele verden indsende deres bæredygtige projekt, så længe det falder inden for én af 10 kategorier: bygninger, mad, mode, transport, uddannelse, energi, it, sundhed, byudvikling samt ressourceprojekter.

De 100 udvalgte projekter udgør den årlige internationale bæredygtighedsliste Sustainia100, og de kommer i betragtning til prisen Sustainia Award, der uddeles af Sustainia og Arnold Schwarzenegger til oktober i København.

”Rundt omkring i verden er bæredygtige løsninger og teknologier allerede godt i gang med at forandre vores samfund. Sustainia100-listen identificerer og samler de mest inspirerende initiativer og tilbyder hermed en oversigt over bæredygtige alternativer til både beslutningstagere, virksomheder, NGO’er og forbrugere, der i stigende grad efterspørger dette,” siger Laura Storm, der er direktør for Sustainia.

Nominér en løsning

Projekter og initiativer kan indsendes online på www.sustainia.me. For at blive udvalgt til Sustainia100-listen skal projektet:

  • være eksisterende og tilgængeligt for markeder eller brugere
  • have positiv indvirkning på miljøet
  • være finansielt levedygtigt
  • højne livskvaliteten for berørte brugere
  • være skalerbart.

Se videoen om Sustainia100 og Sustainia Award.

EU-Kommissionen ny partner i Sustainia100

For at styrke initiativet er Sustainia gået sammen med EU-Kommissions kampagne ”A world you like. With a climate you like”, der udbreder kendskab til europæiske løsninger. Det nye partnerskab betyder, at EU-kommissær Connie Hedegaard vil uddele en særlig pris til det bedste europæiske projekt. Det sker ved prisceremonien i København i oktober, hvor Sustainia-prisen uddeles.

”Ved at slå os sammen ønsker Sustainia og EU-Kommissionen at skabe opmærksomhed om de mange bæredygtige alternativer, der er tilgængelige for industrier, virksomheder, beslutningstagere og forbrugere – ikke kun i EU, men over hele kloden,” udtaler Connie Hedegaard.

Bag Sustainia står en international alliance af organisationer og virksomheder, der ønsker at demonstrere, at bæredygtige løsninger er tilgængelige her og nu både for forbrugere og virksomheder. Alliancen inkluderer Arnold Schwarzeneggers grønne organisation Regions20, UN Global Compact, Nobel Sustainability Trust, Microsoft, Cisco, IKEA, Novo Nordisk og mange flere.

Kontakt

Har du spørgsmål til Sustainia, kan du kontakte Marie Louise Gørvild på [email protected] eller tlf.: 3164 1050.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu