Hvad kan vi lære? Kinas model for innovation er skabt til forandring

Kinas økonomi har gennem de seneste fire årtier forandret sig fuldstændig. Virksomhederne er vokset frem i et samfund, der på rekordfart har udviklet sig fra fattigdom til velfærd. Den kinesiske model for innovation er formet af kravet om lynhurtigt at tilpasse sig og gribe nye muligheder i markedet. Måske kan Vestens virksomheder lære af den tilgang?

Peter Hesseldahl

For Kinas virksomheder har forandring være det mest konstante de seneste årtier. Når økonomien år efter år vokser med ti procent, nytter det ikke at gøre, som man plejer.

Der kommer nye krav fra kunderne, nye konkurrenter, ny teknologi, nye behov for fabrikker, kontorer og medarbejdere – og først og fremmest skal de produkter, man udvikler, konstant fornyes og tilpasses til en verden, der flimrer videre. 

Kinas model for innovation og udvikling er formet af kravet om konstant forandring, men i en tid med store omstillinger kan modellen også være relevant for vestlige iværksættere. 
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024