Hvordan er det at være i praktik på Mandag Morgen?

Rebecca satte dagsorden med flere forsidehistorier og en serie om erhvervslivets klimapartnerskaber, mens hun var i praktik på Mandag Morgen. Her er hendes bud på, hvad Mandag Morgen kan give dig som praktikant.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Rebecca Holck Rosenberg

På Mandag Morgen er der tid og plads til at stille de store spørgsmål, om hvad der præger samfundet mest lige nu. Og også være foran på emnerne klima, økonomi, teknologi, politik og velfærd. Blandt dygtige kolleger, der hver er en encyclopedi af viden inden for hver deres felt, lærer man at blive en selvstændig journalist og skrive artikler, der giver både overblik og analytisk dybde. I redaktionens åbne lokaler er der altid hjælp at hente, og i resten af huset, som vi deler med det politiske nyhedsmedie Altinget, er der ofte arrangementer – både sociale og faglige, som gør den ugentlig rutine langt fra ensformet. Som et ugebrev, der udgives på print, er det både den kreative pen, der kommer i spil, og den skarpe visuelle fortælling i tal, grafer og figurer.

Hvorfor skal man søge mandag morgen?

Man skal søge Mandag Morgen, hvis man elsker at vide. At vide, hvad de nye tendenser er; at vide, hvad nye udfordringer og muligheder betyder for erhvervslivet, politik og mennesker. Man skal søge Mandag Morgen, hvis man vil lære at fordybe sig journalistisk i den viden. På redaktionen lærer man at være selvstændig og selvsikker i sit fag som journalist. Som journalistpraktikant på Mandag Morgen skal man være parat til at blive kastet ud i seriøs og krævende journalistik – selvfølgelig med en hjælpende hånd. Man lærer at formidle til et publikum, der til daglig sætter dagsordenen, og som interesserer sig for den analytiske fortælling og det brede overblik i de aktuelle udviklinger i samfundet.

Jeg valgte at være journalistpraktikant på Mandag Morgen, fordi jeg gerne vil være med til at sætte de store dagsordener. Her kan jeg både få lov til at være kreativ med min journalistiske formidling og være skarpt fokuseret på fakta. Det er det bedste af begge sider af journalistikken for mig. Særligt er jeg blevet mødt med en tillid til mine evner på redaktionen, som har presset mig til at blive bedre og stærkere som journalist.

Rebeccas forsidehistorie på Mandag Morgen om biomasse satte dagsorden i mange andre medier.
Rebeccas forsidehistorie på Mandag Morgen om biomasse satte dagsorden i mange andre medier. Foto:

Artiklerne på mm.dk er normalt bag betalingsmur, men i anledningen af årets praktikrunde er mine artikler åbne den næste måned, så du kan få et indtryk af, hvad man kan udkomme med som praktikant her.

Øverst på siden kan du se min første forside på Mandag Morgen, som satte dagsorden i mange andre medier. Den handlede om klimaeffekterne af, at vi i Danmark brænder tusindvis af tons biomasse af i vores kraftværker og kalder det grøn energi.

- Rebecca Holck Rosenberg, tidligere journalistpraktikant på Mandag Morgen. 


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu