Indgreb mod ophedet boligmarked rykker nærmere

Om små to uger skal regeringen meddele, om man vil gennemføre et upopulært indgreb, der skal dæmpe stigningerne i boligpriserne. Regeringen har meldt positivt ud, men det lugter af rivegilde, da hverken LA eller DF vil støtte et indgreb. Nytiltrådt Nordea-direktør afviser, at der er en boligboble.

Det er et af de allermest hotte emner i København i disse dage. På cafeer, på stranden og hen over hækken debatteres det, om boligpriserne kan blive ved med at stige. Skal man sælge og tage gevinsten, købe nyt eller bo til leje. Det er næsten blevet en folkesport at bedømme udviklingen i boligpriserne. Og med god grund.

For priserne på især ejerlejligheder er bare tordnet opad. Det samme gælder for husene i de store byer, og nu breder prisstigningerne sig til de mere hårdtprøvede egne i Danmark.

Som sådan kan udviklingen næppe overraske nogen. For med en ultralav rente, en voldsom tiltrækning til de store byer og en spirende økonomisk vækst er der god grund til, at boligpriserne stiger. Men spørgsmålet er, om det er bæredygtigt, og om der skal gribes ind, inden boblen brister, som vi så det i 2007.

Login