Ingen tegn på boligboble: København er den billigste hovedstad i Skandinavien

Selv om priserne på ejerlejligheder i København fortsat stiger, er der ingen boligboble på vej i hverken hovedstaden eller Danmark som helhed, mener eksperter. De københavnske boligpriser er de seneste ti år steget markant mindre end priserne i de største svenske og norske byer.

Tre gange inden for det seneste halve århundrede er det danske boligmarked brudt sammen med faldende boligpriser, stigende antal tvangsauktioner, gældsatte familier, ulykkelige skæbner og forringet samfundsøkonomi til følge.

Første gang var under den 2. oliekrise i 1979-1982, hvor huspriserne faldt med 11 pct. Anden gang var i årene 1986 til 1993, hvor boligpriserne i kølvandet på kartoffelkuren og skattereformen dykkede med 19 pct. Og tredje gang var optil, under og efter finanskrisen fra 2006-2009, hvor priserne ifølge Realkredit Danmark faldt med hele 21,5 pct.

Hver gang der har været et prisfald, er det sket efter en længere periode med markante prisstigninger. Prisstigninger, der ofte har fået prædikatet boligboble, fordi de var drevet af spekulation.

Login