Innovations-formidleren

Om få måneder står et nyt potentielt dansk fyrtårn inden for innovation klar til at modtage sine første studerende. 300 elever skal i løbet af den nye Innovationshøjskoles første tre leveår på uddannelsesophold, hvor de skal lære innovation i praksis.

Hvem har Væxt-Factor?

Jagten på Væxt-Factor fortsætter. Denne uge præsenterer vi fem nye innovative talenter, der tegner Danmarks fremtid.

Læs alle de personlige portrætter på mm.dk/fremtidensdanmark

Projektet er skabt af Rune Gregers Meyer, en innovationsildsjæl ud over det sædvanlige.

”Innovation skal være en del af den almene dannelse. Med Innovationshøjskolen kan vi skabe et epicenter for innovation,” siger han.

Eleverne skal bl.a. lære at omsætte ide til virkelighed og gå fra planer til eksekvering. For Danmarks fremtid afhænger af vores innovationsevne, og vi har ikke råd til, at innovation forbliver et begreb for de få. Innovationsbegrebet skal afmystificeres og praktiseres. Platformen for en sådan folkebevægelse skal være højskolen, der tidligere har ført os fra bondesamfundet og ind i industrisamfundet.

For tre år siden stod Rune Gregers Meyer bag arrangementet ”Test din innovationsevne” under den årlige Global Entrepreneurship Week. Interessen for emnet var så stor, at arrangementet i hast måtte rykkes til Nationalmuseet, og her oplevede Rune Gregers Meyer en stor sult fra en bred skare af mennesker på, hvad innovation egentlig er for noget. Ideen til Innovationshøjskolen blev født. Han besluttede sig for, at højskolen som formidlende og transformerende platform skulle være stedet at udvikle et nyt fælles sprog for at skabe en folkelig innovationsbevægelse. Derefter tog han kontakt til de relevante ansvarlige politikere og til rækken af interessenter, der i dag indgår i Innovationshøjskolens partnerkreds, bestyrelse og repræsentantskab.

Rune Gregers Meyers Væxt-Factor

CV – Rune Gregers Meyer – f. 1967

  • 2009: Innovationshøjskolen
  • 2005-2009: Stifter, BusinessInnovator.org
  • 2003-2005: Business controller hos Vagner Plast
  • 2004: Erhvervsinnovatør, Kaospiloterne
  • 2003: Cand. polit.

Innovationshøjskolen

  • Etableret: 2010
  • Repræsentantskab: 23 medlemmer
  • Første elevstart: August 2011 – 20 ugers forløb
  • Antal årselever inden for de næste tre år: 100
  • Antal ansatte pr. august 2011: 30

Anne Skare Nielsen om Rune Gregers Meyer:

"Rune er en ildsjæl, der har investeret sit liv og sit hjerteblod i det her. Koblingen med højskolen er oplagt, for der er behov for innovation i øjenhøjde. I dag taler mange kloge mennesker om innovation, men det tænder ikke lys i øjnene hos den bredere befolkning. Det kan Innovationshøjskolen bidrage til at gøre. Innovationsbevægelsen skal komme fra folket."

Anne Skare Nielsen

Bestyrelsesformand, Innovationshøjskolen

Direktør, Future Navigator

I repræsentantskabet finder man aktører som A.P. Møller-Mærsk, Velux og Vestas, og i bestyrelsen sidder bl.a. professor Anders Drejer og fremtidsforskeren Anne Skare Nielsen. Biotekprofilen Eva Steiness står desuden til at træde ind, når Innovationshøjskolen i denne uge holder repræsentantskabsmøde hos A.P. Møller-Mærsk.

”Alle, vi har talt med, melder tilbage, at det her er det rigtige approach. Jeg har kun mødt opbakning til projektet. Der er så mange gode oplevelser i det her, at jeg ved, det er rigtigt, og at det kan lykkes,” siger Rune Gregers Meyer.

Selv om hans ide om at skabe en folkelig innovationsbevægelse har vundet gehør i omgivelserne, så er projektet endnu uden en egentlig økonomi. De sidste to års arbejde på at etablere et fundament er båret af frivillig arbejdskraft og Rune Gregers Meyers egen investering i projektet. Umiddelbart ikke nogen investering, der står til at kaste guld af sig i form af økonomisk afkast, men målet for Rune Gregers Meyer er større end at vækste egen økonomi.

[quote align="right" author=""]Innovation skal være en del af den almene dannelse. Med Innovationshøjskolen kan vi skabe et epicenter for innovation.[/quote]

”Hvis det her kan bidrage til at øge Danmarks konkurrenceevne, så er det en stor sejr for mig. Vi skal gå fra at være en jobtagernation til at være en jobskabernation. Det er mere en politisk ambition frem for en økonomisk,” siger Rune Gregers Meyer, der dog bedyrer, at han efter to år uden løn kun forventer at få en indtægt igen efter dette års repræsentantskabsmøde.

Konkret står det til at blive Esbjerg Højskole, der fra efteråret forvandler sig til Innovationshøjskole. Her er rammer og et fælles mindset, lyder begrundelsen. På sigt er intentionen også at skabe en fysisk platform i København, men at etablere højskole kræver bygninger, og det er økonomien ikke til endnu.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu