Innovativ velfærd blomstrer i Danmark

Landet over vrimler det med nye, smarte måder at løse konkrete velfærdsopgaver som børnepasning, ældrepleje og sygehusbehandling. Fælles for de mange innovative projekter er, at løsningerne er nyskabende, de er allerede implementeret, og de skaber merværdi.

Landet over vrimler det med nye, smarte måder at løse konkrete velfærdsopgaver som børnepasning, ældrepleje og sygehusbehandling. Onsdag i denne uge præsenterer en stor konference med titlen Velfærdens Innovationsdag 2010 over 50 innovative eksempler på velfærdsløsninger, som andre kan lade sig inspirere af.

I Københavns Kommune har man f.eks. oprettet en såkaldt “mobil vagtordning for miljøklager”. I stedet for, at borgernes klager ryger ind i et stort bureaukratisk system med lange ventetider, kører kommunen direkte ud og møder klagerne, så snart de har slået alarm. Det har øget serviceniveauet betragteligt, bl.a. fordi kommunens sagsbehandlere er blevet bedre til at sætte sig i borgernes sted.

En anden af de innovative ideer er GPS-løsninger til demente borgere, som gang på gang forvilder sig væk fra deres hjem. Løsningen giver pårørende og plejepersonale større tryghed og den ældre mere frihed.

Fælles for de mange innovative projekter er, at løsningerne er nyskabende, de er allerede implementeret, og de skaber merværdi. Løsningerne er opdelt i fem temaer under overskrifterne samarbejde på tværs, ud af boksen, forebyggelse, attraktive arbejdspladser og rekruttering af kvalificeret arbejdskraft.

Det var danmarkshistoriens største velfærdsalliance med knap 2.500 offentlige institutionsledere, kommunaldirektører, afdelingschefer og andre ledere fra både frivillige organisationer, fagbevægelse og private virksomheder, der sidste år udpegede netop disse fem temaer som de mest presserende for den offentlige sektor i de kommende år. Siden er det væltet ind med over 150 eksempler på innovative velfærdsløsninger.

KILDE: WWW.VELFAERDENSINNOVATOERER.DK 


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu