“Vi skal være glade for, at vi har fonde med langsigtede penge. For vi har rigtig mange stop-and-go politikker i vores samfund”

Siden sin fratræden som politiker og EU’s klimakommissær i 2014 har Connie Hedegaard placeret sig som en central klimaforkæmper på øverste bestyrelsesniveau i Europa. Danmarks rigeste familier gør klogt i at satse på bæredygtighed, mener hun.

Claus Kragh

Connie Hedegaard er ikke alene Danmarks grønne eminence. Hun er også på europæisk niveau en central, men diskret rådgiver for politikere, milliardkoncerner og velhavende familier, der ønsker at deltage i kampen mod den globale opvarmning.

I Danmark sidder Hedegaard centralt i det netværk af grønne tænketanke og ngo’er, som ejerfamilien og fondene bag milliardkoncernen Velux har opbygget over de seneste godt ti år ved hjælp af donationer i milliardklassen.

Siden maj 2022 har hun også siddet i bestyrelsen for selskabet Kirkbi, der er Lego-familiens pengetank, og som også ønsker at sætte bæredygtighed i fokus. Og på europæisk niveau bidrager Hedegaard, når aktører som Volkswagen, den spanske storbank BBVA, Europa-Kommissionen, Den Europæiske Investeringsbank, OECD og The European Climate Foundation beslutter, hvor de skal placere deres klimainvesteringer.




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu