Investeringsbank advarer mod dansk klimaselvtilfredshed

GRØN OMSTILLING Den schweiziske investeringsbank J. Safra Sarasin piller de grønne fjer af Danmark. Godt nok er Danmark et af verdens foregangslande, men vi når ikke Parisaftalens mål ved at følge den nuværende kurs, siger folkene bag bankens nye fremskrivningsmodel, der har til formål at vise konsekvenserne ved virksomhedernes klimaplaner.

Klimadagsordenen har næppe nogensinde fyldt mere i erhvervslivet end lige nu. Blandt andet gennem de 13 klimapartnerskaber er danske virksomheder blevet stadig dybere involveret i Christiansborgs klimaløsninger.

“Dansk erhvervsliv er et afgørende tandhjul i den grønne omstilling,” som skatteminister Morten Bødskov senest formulerede det ved præsentationen af den grønne skattereform i november.

Set i globalt perspektiv klarer danske virksomheder sig også udmærket på klimafronten. Men en ny model fra den schweiziske investeringsbank J Safra Sarasin viser, at danske virksomheder stadig er langt fra at levere de løsninger, der holder klodens temperaturer under de to grader, som Parisaftalen forpligter os til. Vi er et foregangsland i verdens mest bæredygtige region. Vi er stadig bare ikke i nærheden af at være gode nok. Og det bekymrer Sasja Beslik, der er chef for ansvarlige investeringer i J. Safra Sarasin.

Login