Investorer lægger klimapres på virksomheder

GRØN OMSTILLING En lang række store investorer indskærper over for nogle af Europas største virksomheder, at de skal arbejde Parisaftalen grundigt ind i deres forretninger. Der blæser nye grønne vinde i den finansielle sektor, lyder vurderingen fra eksperter.

Det er næsten blevet et grundvilkår for investorer i dag at tænke klimarisici. Manglende hensyntagen til klimarisici er meget målbart.

Eric Pedersen
Chef for ansvarlige investeringer i Nordea Asset Management

2021 kan blive det år, hvor nogle af verdens største virksomheder for alvor opdager, hvad aktivt ejerskab betyder. Kort før årsskiftet modtog 36 store europæiske virksomheder et klart krav fra en lang række af verdens førende institutionelle investorer. 

”Parisaftalen skal tænkes ind i jeres finansielle redegørelser,” var det klare budskab i et brev sendt fra blandt andre  Blackrock, Allianz, Church of England Pension Board, Nordea og flere danske pensionskasser, heriblandt AP Pension, Lægernes Pension og PKA.

Investorerne kræver, at virksomhederne fremover skal gøre rede for deres forventede udgifter i forbindelse med at leve op til Parisaftalen og indarbejde klimaneutralitet i deres finansielle betragtninger. Gør de ikke dét, truer investorerne med at fravælge dem. 




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu