Iværksætter i tryghedens slagskygge

En håndfuld kolleger fra Nokia smed trygheden over bord og overvandt den lønmodtagermentalitet, som de var indpodet helt fra barnsben. De sprang ud som iværksættere, da mobilgiganten for to år siden lukkede sin danske afdeling, med noget så umuligt som et højteknologisk stykke hardware. Nu er Acorn Projects i luften med sit banebrydende gps-sportsur. Det begyndte med personlig overvindelse, men viste sig at være endnu sværere end ventet i et Danmark, der ikke er gearet til iværksætteri. Med opbakning fra Nokia og effektiv sparring med forretningsudviklere blev historien om sportsuret Leikr fortællingen om, at hjernekraften til at skabe iværksættersucces er til stede i Danmark. Men at den danske model alligevel gearer os så hårdt til en klassisk lønmodtagerkultur, at gode ideer kun realiseres imod alle odds.

Lars Møller og Cristiano Cairo, de to direktører i Acorn Projects, behersker efterhånden den særegne kunst at sælge en ikke-eksisterende vare.

I løbet af de seneste to år har de sammen med de tre andre stiftere af virksomheden været på en sej vandring for at overbevise risikovillige investorer om fornuften i at sætte deres kapital i, hvad der kan gerne skulle blive et banebrydende hightech-produkt. Meget var imod dem: Det skulle ske med udgangspunkt i Danmark, hvilket er helt uhørt for den slags produkter. Og det skulle ske i skarp konkurrence med globale konkurrenter som Garmin, Polar og Timex.

Den umulige mission er indtil videre lykkedes: De første kunder har modtaget et forudbestilt sportsur med navnet Leikr indgraveret.

Login