Iværksætterstjerne: Vi prikker hul på danskerne tryghedsboble

”Danskerne er blevet alt for komfortable, men nu gør vi op med hele den kultur. Vi demokratiserer iværksætteriet,” erklærer den danske millionær og serieiværksætter Juha Christensen, der er kåret som en af de 25 mest indflydelsesrige tech-personer i Europa.

Ambitionen kunne næppe være meget større. Den gælder hele nationens fremtid, og Juha Christensen har besluttet at blive ved, indtil det lykkes. Sammen med flere kolleger fra regeringens Iværksætterpanel står han i spidsen for en vision om at demokratisere iværksætteriet i Danmark. Lysten skal med andre ord gøres til allemandseje.

”Uanset hvilke skiftende regeringer og regeringskonstellationer vi får, fortsætter vi vores arbejde. Målet er, at vi bliver en decideret iværksætternation. Det skal være sådan, at når vi spørger folk rundt omkring i hele verden: ’Hvem er top-3 iværksætternationerne i verden?’, at så svarer de øjeblikkeligt: Danmark. Det er dér, vi skal hen. Og det er muligt. Men det bliver en lang rejse. Det vil måske tage 10, 20, 30 år, før vi når det – end of game,” siger Juha Christensen.

Han er i København for en kort stund, og i princippet behøvede han ikke at bekymre sig om sit gamle fædrelands ve og vel. Juha Christensen har nemlig boet, studeret og arbejdet størstedelen af sit liv udenfor Danmark. Først otte år i London og derefter videre til Japan. De seneste godt 25 år har den 52-årige serieiværksætter haft base i USA og Silicon Valley, hvor han blandt andet i fem år arbejdede tæt sammen med Bill Gates, medgrundlægger og nuværende bestyrelsesformand for Microsoft.

Login